Rozjetý Smith prozradil, komu přeje vítězství v titulovém zápase polotěžké váhy

Rozjetý Smith prozradil, komu přeje vítězství v titulovém zápase polotěžké váhy Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz nebo Glover Teixeira? Anthony Smith má v tom, komu bude v tomto „tituláku" fandit, naprosté jasno.

Americký bojovník Anthony Smith prožil skvělý víkend. Na včerejším turnaji UFC Vegas 37 donutil škrcením v prvním kole odklepat Ryanna Spanna, připsal si třetí výhru v řadě a odcházel s bonusem padesát tisíc dolarů za výkon večera. Hned po zápase si navíc na dálku zvládl domluvit odvetu s trojkou polotěžké váhy Alexandarem Rakičem, se kterým by se mohl utkat už v prosinci.

Za skvělou a rychlou výhru si Smith vysloužil velikou chválu od mnoha kolegů, mezi kterými nechyběl ani aktuální držitel titulu polotěžké divize Jan Blachowicz, jenž na svůj twitterový účet napsal: Je pořád ve hře. Gratuluji Anthony Smithovi k parádnímu výkonu."

Pro Smithe je toto blahopřání velkou poctou, protože už dal několikrát najevo, že k polskému šampionovi cítí veliké sympatie a patří k jeho obdivovatelům. V Blachowiczově nadcházejícím titulovém zápase však bude vítězství přát více jeho protivníkovi Gloveru Teixeirovi. Podle Anthonyho si brazilský veterán zaslouží alespoň jednou potěžkat trofej pro nejlepšího muže divize.

„Jana mám opravdu hodně rád a jsem jeho obrovský fanoušek. Myslím, že je to fantastický šampion a fantastický bojovník, a neslyším o něm nic jiného než samé dobré věci. Rád bych s ním zašel na pivo,“ řekl Smith pro server MMA Fighting. „Ale teď prostě chci, aby vyhrál Glover Teixeira.“

„Rozhodně to není kvůli tomu, že mě v květnu 2020 porazil a že bych díky jeho vítězství vypadal lépe, ale myslím si, že si to tenhle chlap prostě zaslouží. Kdyby Glover před odchodem do sportovního důchodu získal 12librový zlatý pás, tak by to přineslo světu mnoho dobrého. Dalo by to spoustě lidí, jako jsem já, naději a namotivovalo by to plno starších chlapů. Byl by to krásný příběh. Doufám tedy, že Glover zvítězí.“

Smithova slova dávají celkem smysl a je pravdou, že pokud by 41letý Teixeira dosáhl až na titulový pás, byla by to parádní pohádka. S Blachowiczem, který je posledních několik let ve skvělé formě, to bude mít ale extrémně těžké. Jak tento titulový zápas (u kterého slouží jako náhradník český bojovník Jiří Procházka) dopadne, se dozvíme už 30. října na turnaji UFC 267.

Zdroje:  MMA Fighting , Twitter Jan Blachowicz

Nejnovější články