Ruský bojovník si agresivním stylem dokráčel pro bonus za výkon večera

Ruský bojovník si agresivním stylem dokráčel pro bonus za výkon večera Arman Tsarukyan těsně před vítězstvím nad Christosem Giagosem. | zdroj: Getty Images

Arman Tsarukyan předvedl proti Christosi Giagosovi skvělý výkon a oslavil zasloužené vítězství. Po TKO v prvním kole navíc vyzval bojovníka z nejlepší desítky lehké váhy.

Ruský bojovník Arman Tsarukyan vstoupil do UFC v dubnu roku 2019 a hned v prvním zápase podlehl na body Islamu Makhachevovi, čímž přišel o úctyhodnou sérii 12 vítězství v řadě. Na tuto porážku dal ale tento skvělý univerzál velice rychle zapomenout a dnes v noci získal proti Američanovi Christosi Giagosovi čtvrtou výhru v UFC a také první bonus za výkon večera.

Tsarukyan vstoupil do zápasu ve velkém stylu a hned v úvodní minutě ukázal, že má neskutečně rychlé a tvrdé údery. Giagose natlačil až k pletivu, kde ho kombinacemi dostal pod velice nepříjemný tlak. Američan se z této situace vymanil až povedeným klinčem, ze kterého chtěl po chvíli přejít do takedownu. To mu ale nepovedlo.

Tsarukyan se totiž dokázal vykroutit a opět se rozjel jako stroj, což bylo pro jeho oponenta nakonec fatální. Giagose totiž trefil levým hákem přímo na bradu a ten se zřítil rovnou na zem. Tam mu Tsarukyan okamžitě skočil na záda a začal ho mlátit hlava nehlava, takže rozhodčímu Herbu Deanovi po chvíli nezbývalo nic jiného, než zápas ukončit. Parádní vítězství na TKO a zcela zasloužená prémie padesát tisíc dolarů za nejlepší výkon.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ️️ (@ya_armyanin_)

„V minulých zápasech jsem vítězil na body a Sean Shelby (matchmaker UFC) mi řekl, že pokud chci vyrůst, tak budu muset začít soupeře ukončovat,“ prozradil Tsarukyan v pozápasovém rozhovoru. „Teď jsem to dokázal. Myslím, že nyní můžu bojovat s chlapy z nejlepší desítky a možná i pětky. Chtěl bych bojovat s Danem Hookerem, jsem na něj připravený.“

Vzhledem k tomu, že se Tsarukyan před turnajem nacházel v žebříčku lehké váhy na čtrnácté pozici, ze které by ho toto vítězství mohlo posunou ještě o kousek výše, je pro něj protivník z top 10 rozhodně reálný. Hooker má už za týden bojovat na turnaji UFC 266 s Nasratem Haqparastem, ale momentálně je zavřený na Novém Zélandu a měl problémy s vízy pro vstup do Spojených států. Podle posledních informací by už ale mělo být vše na dobré cestě. 

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články