Šampion Miocic si na kamerunského predátora Ngannoua věří: "Rozhodně se zlepšil, jenže to já taky"

Šampion Miocic si na kamerunského predátora Ngannoua věří: "Rozhodně se zlepšil, jenže to já taky" zdroj: Profimedia

Stipe Miocic před odvetou s Francisem Ngannou tuší, že to bude těžký souboj, ale přesto si věří, že bude opět slavit vítězství.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se na konci března v rámci turnaje UFC 260 dočkáme dlouho vyhlíženého zápasu o titul v těžké váze. Pokud vše půjde tak, jak má, tak se v něm představí šampion Stipe Miocic proti kterému nastoupí vyzyvatel Francis Ngannou.

Miocic uz se s Ngannouem o šampionský pás jednou utkal, a to v roce 2018. Titul nakonec po pětikolové bitvě obhájil americký bojovník s chorvatskými kořeny, který doufá, že se historie bude opakovat a opět predátorovi z Kamerunu zastaví vítěznou sérii.

„Francis je super tvrdý chlap,“ řekl Miocic v podcastu Oral Sessions. „Zase všechny porazil a je v trháku a bohužel bude muset znovu bojovat se mnou. To je pro něj ta špatná část. Rozhodně se zlepšil, jenže já také.“

„Vím, že stárnu, ale stal jsem se díky tomu moudřejším a naučil jsem se pár nových triků, které mám v rukávu. Říká se: ‚Starého psa novým kouskům nenaučíš,‘ ale to je lež. Od našeho prvního souboje jsem se toho naučil opravdu hodně. Takže se stane to samé. Budu opět odcházet se šampionským opaskem ovinutým okolo mého pasu.“

Stipe Miocic - Francis Ngannou Stipe Miocic - Francis Ngannou | zdroj: Profimedia

Miocic svůj první zápas proti Ngannouvi vyhrál především díky svým zkušenostem a skvělému wrestlingu. Ustál několik tvrdých úderů a než aby se s Francisem přebíjel v postoji, vzal jej raději na zem, kde jej každé kolo skvěle kontroloval a sebral tak Francisovi největší zbraň - jeho tvrdý boxing. Těžko říct, jak se bude jejich druhý zápas vyvíjet, ale lze si jen těžko představit, že by se Stipe chtěl s takovým knockoutovým umělcem jako je Francis Ngannou přebíjet v postoji. Očividně si ale věří a tvrdí, že má na svého soupeře recept, který použil i v zápase proti Danielu Cormiererovi.

„Budu mít vše více načasované a rychlejší,“ chlubí se Miocic. „Stačí pouze rychlost. Je to vlastně všechno o ní. Jsem přesvědčený, že rychlost zabíjí a je to něco, na čem jsme dost pracovali v několika předchozích campech před souboji s DC.“

Turnaj UFC 260 se bude konat 27. března a bude velice zajímavé pozorovat, co na sebe oba bojovníci vymyslí. Ngannou je totiž momentálně ve skvělé formě a pouze jediný soupeř z posledních čtyř mu vzdoroval déle než minutu (konkrétně o 11 vteřin více).

Pro Miocice to bude opět velká zkouška a bude muset zapojit všechny síly, aby si stejně jako v minulosti poradil a znovu uhájil šampionský pás. I on se však opravdu zlepšil a ani Francis to s ním nebude mít určitě jednoduché.

Zdroje:  Oral Sessions

Nejnovější články