Šampion Moreno má zaděláno na další trilogii, nedočkavý vyzyvatel ho konfrontoval pár minut po vítězství

Šampion Moreno má zaděláno na další trilogii, nedočkavý vyzyvatel ho konfrontoval pár minut po vítězství Dojatý Moreno oslavuje se svým rivalem zisk svého prvního šampionského pásu. | zdroj: Profimedia

Jeden dlouhý příběh je u konce a divize muší váhy UFC se může opět rozjet. Staronový šampion Brandon Moreno dává hladovým vyzyvatelům zelenou, koho potvrdil jako příštího možného soupeře? 

Boj o pás šampiona muší váhy UFC se v posledních letech točil pouze okolo dvou osob. Brandon Moreno a Deiveson Figueiredo vytvořili koloběh odvet, který nemá v historii největší světové MMA organizace obdoby. V průběhu dvou let a jednoho měsíce se spolu utkali ve čtyřech titulových zápasech a nikoho ze zbytku divize do bojů o vytoužený pás nepustili. 

V prosinci roku 2020 stanul tehdejší šampion Deiveson Figueiredo ve své druhé obhajobě proti soupeři, s kterým v příštích letech doslova zablokovali nejnižší mužskou váhovou kategorii UFC. Tehdy se totiž zrodila po památném souboji plném zvratů remíza a odveta tedy byla logickým krokem. 

O půl roku později Moreno získal titul, když dokázal Brazilce uškrtit ve třetím kole. Figueiredo ale loni v lednu dostal vytouženou trilogii, kterou dominantním způsobem ovládl a odvezl si pás zpět do Brazílie. Tam celý příběh mezi oběma muži po roce skončil, když historicky první tetralogii v rámci nejslavnější organizace o víkendu na turnaji UFC 283 ovládl Moreno poté, co lékař zápas zastavil z důvodu zraněného oka Brazilce.  

„Assassin Baby“ je tak po roce opět šampionem muší divize a ostatní bojovníci na vrcholu divize se již hrozili pátého zápasu. Obavy ale utnul samotný Figueiredo, který se posouvá o váhu výš, kde prozatím vládne šampion Aljamain Sterling. Muší divize se tak po dvou letech konečně dostane do pohybu a šampion Moreno již nyní nemá o vyzyvatele nouzi. 

Po jeho korunovaci a rozhovoru v oktagonu musel mexický šampion zpátky do šaten proběhnout sprchou neidentifikovatelných předmětů, které po něm házeli zklamaní brazilští fanoušci. Chvíli po této neblahé zkušenosti jej navíc v zákulisí konfrontoval další Brazilec, jeho možný příští vyzyvatel Alexandre Pantoja. K incidentu se po turnaji vyjádřil i samotný Moreno a potvrdil, že i když to vypadalo jako přátelské setkání, brazilský "Kanibal" byl docela neúprosný.  

"Upřímně, zpočátku to bylo přátelské setkání," řekl Moreno novinářům na tiskové konferenci po turnaji. "Přišel za mnou a gratuloval mi k opasku. Prohodil něco jako: hej chlape, jsem za Tebe tak šťastný. V tu chvíli bylo vše v pořádku.“ 

Pak ale Pantoja přitvrdil a chtěl od slavícího šampiona okamžité odpovědi. „Začal pak vypadat trochu agresivně, abych byl upřímný. V tom momentě se mě začal ptát, jestli budeme bojovat za dva měsíce či za tři. Chtěl hned odpovědi. Já mu ale řekl: Dej mi dnešek. Nech mě v tento moment slavit se svými přáteli, s mými tréninkovými partnery, s mou ženou, s mým manažerem.“  

"Chápu, jaká je teď fronta na titul," souhlasil, že spolu s Figueiredem tak trochu brzdili divizi. "Ale myslím si, že Pantoja by měl určitě bojovat o titul. Také Nicolau dělá teď úžasnou práci a taky Manel Kapé. Myslím, že tihle tři jsou další na řadě. Nakonec ale já tu nejsem od toho, abych si vybíral soupeře. Jsem prostě připravený bojovat a budu připravený na toho, koho mi UFC postaví do cesty.“

Vypadá to tak, že dalším titulovým vyzyvatelem by tedy měl být Alexandre Pantoja. Ten již Morena v minulosti dvakrát porazil, a to v roce 2016 v rámci reality show The Ultimate Fighter 24 a o dva roky později na turnaji UFC Fight Night. Právem tak nyní cítí šanci na zisk titulu. Jeho motivaci rozumí i staronový šampion: „Se všemi těmi zápasy s Figueiredem jsme začali v roce 2020 a skončili v roce 2023. Je to šílené. Proto rozumím ostatním soupeřům, ale jsem připraven.“ Dočkáme se tak duelu, který započne etapu dalšího příběhu? 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články