Santiago Ponzinibbio odmítl prohrát a v nejlepším zápase večera ukázal obrovské srdce

Santiago Ponzinibbio odmítl prohrát a v nejlepším zápase večera ukázal obrovské srdce zdroj: Getty Images

Santiago Ponzinibbio se nevzdal a téměř prohraný zápas dokázal svojí urputností nakonec urvat na svoji stranu.

Úžasný zápas ve welterové váze, který byl dokonce vyhlášen zápasem večera, předvedl na dnešním turnaji UFC Vegas 28 argentinský borec Santiago Ponzinibbio a jeho americký soupeř, Miguel Baeza.

Santiago Ponzinibbio je ukázkovým případem nesmírného odhodlání a cílevědomosti. V jeho rodné Argentině nebyly ideální podmínky pro trénink MMA, a tak se tento drsňák rozhodl odjet na vyučenou do Brazílie, kde půl roku přebýval ve stanu na pláži, zatímco trénoval MMA v okolních gymech. Jeho talent jej po 18 výhrách a jediné porážce dostal až do reality show The Ultimate Fighter Brazil, kde se dostal až do semifinále, které sice vyhrál, ale zlomil si v něm ruku. I tak se ale zasloužil o nejlepší KO i zápas sezóny a dostal vstupenku do UFC.

Tam sice ze začátku dvakrát narazil, ale poté si připsal sérii 7 vítězství v řadě a knockoutoval takové borce jako Neil Magny nebo Gunnar Nelson. Ze zdravotních důvodů nebojoval od roku 2018 a v lednu tohoto roku jeho vítěznou sérii ukončil Li Jingliang.

Teď nabuzeného Santiaga čekal v kleci mladý americký talent Miguel Baeza, který do té doby nepoznal porážku a z deseti vyhraných zápasů jich 8 ukončil před limitem.

Ponzinibbio začal svého soupeře tlačit před sebou, ale Baeza si věděl rady. Skvěle využíval svoji výškovou převahu a začal svého soupeře z dálky sekat calfkicky do lýtka přední nohy. To argentinskému bojovníkovi moc nechutnalo a odpovídal na to boxerskými kombinacemi, kterým se ale Baeza dokázal docela dobře vyhýbat. Své calfkicky navíc Baeza prokládal ostrými frontkicky, kterými vysával ze svého soupeře energii.

V průběhu prvního kola to s argentinským bijcem nevypadalo moc dobře. Bylo vidět, že jeho levé lýtko je hodně zničené, a že může kdykoliv vypovědět službu. Baezova taktika skvěle fungovala a zdálo se, že Ponzinibbio nemá žádné efektivní zbraně, kterými by mohl svého amerického soupeře ohrozit.

Ve druhém kole pokračoval Baeza domolicí Ponzinibbiova lýtka a okopáváním jeho břicha. Navíc jej trefil tvrdým capákem, po kterém Argentinec zavrávoral a už to vypadalo, že Baezovi nemůže vítězství uniknout.

Jenže argentinský tvrďák v tu chvíli pořádně skousl chránič a rozhodl se, že tento zápas jen tak neprohraje. Evidentně si přestal všímat svého rozkopaného lýtka, zařadil vyšší rychlost a začal do svého soupeře vjíždět tvrdými boxerskými kombinacemi, prokládanými lowkicky. Baeza byl houževnatostí svého soupeře zaskočen a čím více úderů inkasoval, tím více mu klesalo sebevědomí. Druhé kolo tak bylo sice vyrovnané, ale svou urputností jej přece jen Argentinec přetáhl na svou stranu.

A ve stejném tempu zápas pokračoval i ve třetím kole, kdy Ponzinibbio nedával Baezovi vydechnout a neustále na něj tlačil. Baeza mu to samozřejmě nedával zadarmo a oba borci nám ukazovali skvělé přestřelky, ve kterých měl ale přece jen navrch argentinský ranař. Na konci kola už to bylo o tom, kdo chce vítězství víc - oba borci dali taktiku i techniku stranou a snažili se rozdat jeden druhému co nejvíce úderů.

Zápas to byl velice těsný, ale svým srdcem a bojovností nakonec Santiago Ponzinibbio urval vítězství na svou stranu a zvítězil u všech rozhodčích jednomyslně na body (29-28).

Zdroje:  ufc.com , Wikipedia.com

Nejnovější články