Polský obr Pudzianowski vysál ze svého soupeře veškerou energii a po TKO slaví třetí vítězství v řadě

Polský obr Pudzianowski vysál ze svého soupeře veškerou energii a po TKO slaví třetí vítězství v řadě Mariusz Pudzianowski | zdroj: Getty Images

Mariusz Pudzianowski předvedl další dominantní výkon. Lukasze Jurkowskiho na turnaji KSW 61 doslova umořil.

Pětinásobný vítěz soutěže o nejsilnějšího muže světa Mariusz Pudzianowski si svými tvrdými údery a urputným stylem získal i fanoušky MMA a v domácím Polsku patří bez diskuze k nejoblíbenějším fighterům. Ve smíšených bojových uměních působí už dlouhých dvanáct let, a přestože nikdy nedosáhl na nejvyšší příčky, tak má stále co nabídnout.

Dnes v hlavním zápase přivítal v těžké váze Lukasze Jurkowskiho, který doposud působil v polotěžké divizi. Tento zkušený bojovník a dlouholetý kamarád šampiona UFC Jana Blachowicze bojuje v KSW od úplného začátku této organizace a během svojí kariéry si mimo jiné připsal vítězství nad Iljou Škondričem nebo Attilou Véghem.

Pudzianowski se hned v úvodu snažil zaútočit několika high kicky, kterými ovšem ani jednou protivníka netrefil. Při jednom z nich naopak inkasoval tvrdý úder do zátylku. I proto se na chvíli stáhl a počkal si na správný moment, jenž přišel v podobě Jurkowskiho kopu. Pudzianowski mu nohu zachytil a krásným single leg takedownem ho dostal na zem, kde ho okamžitě zalehl a začal mu rozdávat údery na hlavu a na játra. Do konce úvodní části se mu však svého soupeře ukončit nepodařilo.

Druhé kolo začalo na zemi prakticky od samého začátku. Pudzianowski totiž Jurkowskimu podkopl nohy krásným, a trochu šťastným kopem z otočky, a opět ho z vrchní pozice začal ničit jak svojí váhou těla, tak svými enormně tvrdými údery. Jurkowski se několikrát snažil z této svízelné situace vymotat, ale Pudzianowski si ho pokaždé ohlídal. Polský obr chvílemi vyvíjel neskutečný tlak, ale i tak jeho soupeř nějakým zázrakem tento nápor vydržel až do závěrečného gongu.

Do rohu se však Jurkowski téměř doplazil, a dokonce odmítl posadit se na židličku. Pouze klečel na všech čtyřech a bylo evidentní, že je úplně vyšťavený. Nakonec se po naléhání rozhodčího přeci jen zvedl, ale z jeho výrazu tváře se dalo vyčíst, že se mu do třetího kola už ani moc nechce. Přesto po zahájení vydoloval poslední zbytky sil a spinning back kickem Pudzianowski málem nachytal na švestkách.

Na víc už se ale Jurkowski nezmohl. Jeho vrávoravý krok svědčil o tom, že mu došly i poslední rezervy. Toho si všiml také Pudzianowski, který ho okamžitě položil na zem, kde už se mu podařilo dokončit dílo zkázy. Jurkowski už se téměř nebránil a po pár úderech rozhodčí zápas ukončil. Další naprosto dominantní výkon v podání Mariusze Pudzianowskiho a jeho třetí vítězství v řadě.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články