Santos odhalil své zbraně na duel s Rakićem a je přesvědčený, že zápas na body neskončí

Santos odhalil své zbraně na duel s Rakićem a je přesvědčený, že zápas na body neskončí zdroj: Profimedia

Thiago Santos si na rozjetého Aleksandara Rakiće věří a plánuje ho uspat svými údery.

Hlavní kartu nedělního turnaje UFC 259 zahájí atraktivní zápas v polotěžké divizi mezi brazilským bojovníkem Thiago Santosem a srbsko-rakouským bijcem Aleksandarem Rakićem.

Tento duel bude velice zajímavým z hlediska dalšího vývoje polotěžké divize, což by mohlo ovlivnit také české železo v ohni UFC, Jiřího Procházku.

I přestože Thiago Santos naposledy vyhrál už před dvěma lety, kdy v Praze knockoutoval nynějšího šampiona Jana Blachowicze, pořád se drží na druhé příčce žebříčku. Po Blachowiczovi mu byl totiž nabídnut titulový zápas proti tehdejšímu šampionovi Jonu Jonesovi a Santos jej dokázal hodně potrápit. Nakonec sice prohrál na split decision, ale kdyby si v zápase nezranil koleno, mohl být výsledek jiný.

Zatím poslední zápas měl Thiago Santos v listopadu proti veteránovi Gloverovi Teixeirovi, do kterého šel sice jako velký favorit, ale odcházel jako poražený ve třetím kole na submisi. Teixeiru totiž sice otřásl svými údery, ale 41 letý veterán se nedal a nakonec Santose uškrtil na rear naked choke.

Už tento víkend se bude moci Santos vrátit na vítěznou vlnu, ale rozhodně to nebude mít jednoduché. Proti němu se totiž postaví Srb vyrůstající v Rakousku a muž číslo 4 v polotěžké divizi, Aleksandar Rakić. Ten v posledním zápase doslova zničil Anthonyho Smithe, kterému rozkopal nohu svými low kicky takovým způsobem, že Anthony nemohl 3 dny chodit a plánuje udělat to samé i se Santosem.

Rakić sice prohrál svůj debut v roce 2011, ale do té doby je k nezastavení. Jeho druhou a zatím poslední porážku z 15 zápasů mu daroval Volkan Oezdemir, ale nutno říct, že v tomto zápase si Rakić vůbec nevedl špatně a mnoho fanoušků (včetně Rakiće samotného) vidělo prohru na split decision jako loupež za bílého dne ze strany rozhodčích.

Thiago Santos si ale na „srbskou raketu“ věří a myslí, že ví jak na nebezpečného Rakiće vyzrát:

„Moje největší zbraň proti němu bude moje rychlost. Všichni tihle chlapi, kteří jsou hodně velcí, jsou taky pomalí. Moje knockoutová síla bude další zbraň. Nebezpečný pro mě bude v prvních minutách, tehdy je opravdu silný a výbušný. Jak zápas půjde dál, začnu mít navrch.“

Oba bojovníci mají pořádnou ránu v úderech a pro KO nechodí daleko. Santos má na kontě 15 KO ze svých 21 vítězství a Rakić ukončil svými údery 9 soupeřů, z celkových 13 výher. Také proto se Santos domnívá, že na bodové rozhodčí v zápase nedojde:

„Moc to nevidím, že by šel zápas až k bodovým rozhodčím. On je taky agresivní chlap. Jde si pro knockout. Nedokážu si představit, že by tento zápas trval celá tři kola. Myslím, že ho knockoutuju ve druhém nebo ve třetím kole.“

Naproti tomu Rakić je přesvědčený, že Santosovu rychlost a tlak ustojí, a že je připraven na všechno, co by mohl Santos v oktagonu předvést:

„Pravděpodobně bude agresivnější a nebezpečnější,“ řekl Rakić v rozhovoru s Arielem Helwanim. Určitě začne něčím divokým, dělal Capoeiru, tak možná ukáže nějaké otočky a naskočené lokty. Jsem si celkem jistý, že se o to pokusí a bude se snažit udělat ten zápas hodně rychlým a tvrdým. Ale při svém tréninkovém kempu jsem měl tvrdé sparingy se silnýma chlapama, kteří mě tlačili na moje maximum. Takže jsem dost zvyklý na tlak a na bojování s chlapem jako je on. Uvidíme, nemůžu se dočkat soboty.“

Jak Santos tak i Rakić jsou excelentní strikeři a je malá šance, že by chtěli zápas vzít na zem, nebo se přetahovat na pletivu. O to více se můžeme těšit na atraktivní a agresivní zápas, u kterého je velice pravděpodobné, že nedojde do konce třetího kola. Jak to nakonec dopadne uvidíme už tuto neděli od 4 hodin ráno.

Zdroje:  bloodyelbow.com , espnmma.com , Sherdog.com

Nejnovější články