Šéf UFC: Garantuji vám, že zápas Adesanyi s Pereirou bude totální šílenost!

Šéf UFC: Garantuji vám, že zápas Adesanyi s Pereirou bude totální šílenost! Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Vedení nejslavnější světové MMA organizace si mne ruce, domluvilo totiž mega zápas dvou rivalů z kickboxu. Dana White slibuje parádní podívanou.

Střední váha patří v UFC aktuálně k nejméně atraktivním divizím. Šampion Israel Adesanya úspěšně brání titul už pěkně dlouho a předvádí technické mistrovství, avšak většinu fanoušků jeho poslední zápasy příliš nebavily. Stylebenderův nedávný výkon proti Jaredu Canonnierovi ale ocenil například Jiří Procházka, který ho označil za mistrovství. Zastal se jej také šéf UFC:

"Vyhrál," reagoval White během tiskové konference po uplynulém turnaji na dotaz jednoho z novinářů, co si myslí o posledním Stylebenderově fightu. "Nevím, jestli to byl výkon, který chtěl předvést, nebo ten, který před zápasem prodával. Druhá věc je, že podle mě nebyl ani soupeř moc agresivní. Na skvělý zápas jsou potřeba dva."

To by se napříště mělo změnit, jelikož promotéři k titulu rychle přiblížili neokoukaného Alexe Pereiru. Brazilec sice v UFC zatím stihl pouhé 3 zápasy, celkově jich v MMA má 6, s Adesanyou ho ale pojí vzájemná historie ještě z dob kickboxu. V ringu se střetli dvakrát, poprvé zvítězil Pereira na body, podruhé Novozélanďana s nigerijskými kořeny dokonce knockoutoval. Teď dojde na očekávaný třetí díl a zřejmě se máme na co těšit.

"Z mé pozice nemůžete dávat příliš mnoho záruk," pokračoval na tiskovce White. "Můžu říct: 'Stylisticky na papíře by to měl být...' nebo 'Myslíme si, že to bude...' Já vám zatraceně garantuju. Absolutně, pozitivně garantuju, že další zápas Israele Adesanyi bude naprostá šílenost."

Alex "Poatan" Pereira je hlavní tréninkovým parťákem Glovera Teixeiry Alex "Poatan" Pereira je hlavním tréninkovým parťákem Glovera Teixeiry | zdroj: Profimedia

Je jasné, že Pereira se určitě nebude bát s Adesanyou přestřelovat v postoji a věří, že pokud se trefí, zažije šampion krušné časy. "Tvrdil, že ty velké rukavice jsou pytle, ale teď se bavíme o 4uncových rukavicích, to je smrtelná zbraň. Když ho ty velké polštáře dostaly na vozítka s kyslíkovou maskou na obličeji, tak si představte, co se stane s těmihle malými."

Ačkoliv internetem rezonuje video z jejich druhého souboje, Adesanya KO považuje za šťastné a všem doporučuje, aby se podívali na předchozí průběh zápasu, který vyhrával. Pereira má ale v rukou granát a stačí mu jedna dobře trefená rána, aby soupeře ukončil, což se mu povedlo ve 4 z 6 případů. Možná se tedy poprvé dočkáme toho, že bude Stylebender iniciovat wrestling a boj na zemi.

Kdy se zápas uskuteční zatím nebylo oznámeno. Pravděpodobně ale bude vévodit velkému číslovanému turnaji, nabízí se tedy říjnové UFC 280 v Abu Dhabí, či listopadové UFC 281 v New Yorku.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články