Šéf UFC milou zprávou nevědomky zachránil syna José Alda

Šéf UFC milou zprávou nevědomky zachránil syna José Alda Dana White a José Aldo | zdroj: Profimedia

Když se José Aldo rozhodl, že chce skončit s MMA, nemohl tušit, že to zachrání život jeho tou dobou ještě nenarozenému synovi. 

Aldovi, který patří mezi největší legendy MMA, zbýval v kontraktu s UFC ještě jeden zápas. Po poslední prohře však už v oktagonu bojovat nechtěl, jelikož se mu rozplynula šance na získání šampionského pásu. Motivovalo by ho už jen to, aby se ze smouvy vyvázal a mohl se porozhlížet po angažmá jinde.

Brazilský ex-šampion to ale nakonec zkusil vyřešit dohodou a na doporučení svého kamaráda kontaktoval přímo šéfa UFC. "Napsal jsem ve čtvrtek Danovi a on mi odepsal, že děkuje za všechno, že pro mě v UFC budou dveře vždy otevřené," rozpovídal se José v podcastu serveru MMA Fighting.

"Po té emotivní zprávě – nebyl to rozhovor šéfa se zaměstnancem, ale dvou lidí, kteří se mají rádi – jsem ji ukázal své ženě Vivianně. V té době byla ještě těhotná a dojalo ji to, stoupl jí krevní tlak a museli jsme jet do nemocnice. Šla na nějaké testy a v pátek ji přijali do nemocnice. Měla preeklampsii a krevní tlak se jí zvýšil po Danově zprávě."

Aldova žena byla teprve ve 36. týdnu těhotenství a doktor prý původně doufal, že na porod dojde nejdříve za 2 týdny. To ale nakonec nebylo možné a José Aldo III. se po emočním šoku matky dostal na svět o měsíc dřív, což mu pravděpodobně zachránilo život.

"Samotný porod byl opravdu šílený. Vypadalo to, že se všechno pokazí. Narodil se s opravdovým uzlem na pupeční šňůře, a kdybychom čekali ještě dva týdny, nebyl bych tady doma s malým Aldem," prozradil José a dodal, že na rozdíl od některých jiných bojovníků se proti svému dnes již bývalému šéfovi nikdy nepostaví. "I když neúmyslně, vždycky mi v životě pomohl. Když o něm mluvím, jsem plný emocí. Ne že bych mu vděčil za život svého syna, ale bylo to po jeho zprávě, která Vivianne rozrušila, zvýšil se jí krevní tlak a odvezli jsme ji do nemocnice. Narodil se proti všem předpokladům. Díky Danovi... Bůh nám do života vždycky staví dobré lidi, aby nám pomohli."

Slavný bojovník už sice má 10letou dceru, ale vždy prý snil o synovi. Prozradil dokonce, že jeho žena před časem potratila, což ji pochopitelně velmi silně zasáhlo, o to víc se teď ale cítí být požehnáni.

Co bude s Aldem dál? Nejpravděpodobnější je boxerský zápas. Podle jeho vlastních slov se totiž k MMA nevrátí, leda by se rozhodl v budoucnu opět startovat do UFC.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články