Šéf UFC oznámil další velké zápasy, soupeře znají Dustin Poirier i Charles Oliveira

Šéf UFC oznámil další velké zápasy, soupeře znají Dustin Poirier i Charles Oliveira Dustin Poirier proti Oliveirovi neuspěl | zdroj: Profimedia

Po krátké pauze se už tento víkend opět rozjede kolos jménem UFC. Dana White tak pravidelně odkrývá zápasy, na které se fanoušci mohou v blízké době těšit.

"Právě jsem se vrátil z dovolené a mám tady pro vás oznámení dvou zápasů. První je hlavní předzápas UFC 299 v Miami 9. března, bude to trojka lehké váhy Dustin Poirier versus Benoit Saint Denis," oznámil tradičně ve videu ze své pracovny White.

"St. Denis má sérii 5 vítězství v řadě, všechny na ukončení nejpozději ve druhém kole. On sám věří, že je novým největším tvrďákem v UFC a bude mít šanci to ukázat proti Poirierovi, který je naprostý zabiják a vždycky jde do války. Oba se zápasem souhlasili, ale chtěli ho na pět kol, tak ho dostali."

Čeká nás tedy hodně zajímavý souboj a všechna čest Poirierovi, že na zápas kývnul, protože se v případě prohry nejspíš dost propadne v žebříčku nabité divize. Na druhou stranu má z posledních 3 zápasů pouze jedno vítězství, a na další titulovou šanci teď nemůže mít ani pomyšlení. Zápas s bývalým členem francouzských speciálních jednotek je navíc doslova šitý na míru fanouškům a má předpoklady stát se jednou z památných bitev minimálně letošního roku. Pokud ale St. Denis dokáže boj přenést na zem, možná přijde konec dřív než se nadějeme.

"UFC 300. Jednička lehké váhy Charles Oliveira se postaví čtyřce žebříčku Armanu Tsarukyanovi v souboji o vyzyvatele," odhalil White druhý duel. "Oliveira měl bojovat se šampionem Islamem Makhachevem, ale ten se pořád zotavuje ze zranění, takže mu bude soupeřem Tsarukyan, který posledně brutálním knockoutem porazil Beneila Dariushe. Vítěz bude bojovat s Islamem, až se v létě vrátí."

Výsledky obou těchto zápasů předurčí další dění na vrcholu lehké váhy. Zatímco Poirier a Oliveira mohou hodně ztratit, jejich soupeři v případě vítězství dost zamíchají kartami.

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články