Šéf UFC rázně zarazil fámy: Adesanya se s Chimaevem neutká, je to kravina!

Šéf UFC rázně zarazil fámy: Adesanya se s Chimaevem neutká, je to kravina! Israel Adesanya a Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Šéf UFC zkritizoval média za šíření nepodložených informací. Zápas Khamzata Chimaeva s Israelem Adesanyou se prý neodehraje.

Ve světě bojových sportů stačí málo, aby se kdejaká fáma v mžiku rozšířila mezi fanoušky, kteří lačně očekávají ohlášení nových zápasů. Když se tedy na webu prodávajícím lístky do saúdskoarabské Kingdom arény objevil mezi plánovanými akcemi zápas Chimaev versus Adesanya, okamžitě to v MMA komunitě pořádně zarezonovalo.

Nečekaná zpráva měla ale doslova jepičí život a Dana White ji po pár hodinách rázně dementoval: "Nestane se to, byl to falešný příspěvek. Všechny MMA média, která se na to chytila, jsou problém. Naprostí klauni! Když to uslyšíte od médií a ne od nás, tak je to pravděpodobně kravina!" vzkázal fanouškům. Vyšlo také najevo, že se nejednalo o oficiální web haly, jak někteří u informace zprvu uváděli, nýbrž pouze o přeprodávací stránku.

Khamzat Chimaev Khamzat Chimaev | zdroj: FOTO: UFC

Jak se ale říká – na každém šprochu pravdy trochu. Je to opravdu nesmysl, jak tvrdí White? Účast Chimaeva na červnovém turnaji v Rijádu je vysoce pravděpodobná. Je veřejným tajemstvím, že má aktuálně kvůli vazbám na čečenského diktátora Kadyrova omezené pole působnosti a do USA nedostane vízum. Bude tedy bojovat primárně na blízkém východě a kvůli tomu nejspíš jen tak nedostane možnost bojovat o titul, protože by to celou divizi dost zpomalilo. Koho ale Khamzatovi předhodit, aby fanoušci neprotestovali, že jej UFC zařízlo a brzdí jeho kariéru v rozletu?

Adesanya by tohle splnil, i když teď nemá pás, stále platí za jednu z největších hvězd organizace. Navíc by mohl sehrát roli "hitmana". Pokud by Čečence porazil, jeho postup k titulu to pořádně zbrzdí a bude ospravedlnitelné, že mu UFC namísto šampiona předhazuje jiné soupeře. 

Israel Adesanya Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Jenže co kdyby Israel prohrál? V takovém případě by měl Chimaev pádný argument, že už musí dostat šanci titul získat. Navíc by se oddálil očekávaný Novozélanďanův souboj s Dricusem du Plessisem, který se na trůnu střední váhy usadil po nedávné výhře nad Stricklandem a s Adesanyou má nevyřízené účty. A soudě podle vyjádření trenéra Eugena Baremana se tenhle zápas nejspíš plánoval na turnaj UFC 300, nakonec to ale bohužel nevyšlo.

Pokud se však jihoafrický šampion nebude schopen brzy vrátit, možná Izzy bude ochoten kývnout na fight s Khamzatem, který by mu stylisticky neměl vůbec vyhovovat, zároveň by se ale určitě jednalo o jeden z nejsledovanějších duelů letošního roku, což by ho mohlo lákat. Třeba se skutečně jednalo o únik zákulisní informace, nebylo by to koneckonců poprvé. Připomeňme třeba, když se v oficiální databázi na webu UFC objevil Michael Venom Page dávno předtím, než bylo oznámeno, že podepsal smlouvu.

Zdroje:  Instagram - Dana White

Nejnovější články