Slíbil mi, že půjdu o titul, tak by to měl dodržet! Chimaev se zlobí na šéfa UFC

Slíbil mi, že půjdu o titul, tak by to měl dodržet! Chimaev se zlobí na šéfa UFC Šéf UFC se nijak netají, že je Chimaev jeho velkým oblíbencem | zdroj: Profimedia

Jde mi jen o peníze, přiznal čečenský zápasník Khamzat Chimaev. Právě proto ho ale štve, že mu UFC oddaluje cestu k titulu, který by mu umožnil vydělávat ještě víc.

Víkendový souboj o titul střední váhy UFC si samozřejmě nenechal ujít ani Khamzat Chimaev. Sean Strickland a Dricus du Plessis na něj ale velký dojem neudělali. "Čekal jsem, že ten zápas bude takový. Nic speciálního. Bylo to vyrovnané a mohlo to jít na obě strany. Možná to dopadlo správně, možná ne. Za mě zvítězil Strickland," rozpovídal se v rozhovoru pro ESPN. Američan v jeho očích vyhrál první, druhé a taky poslední kolo. Celkově duel přirovnal k tvrdému sparringu, kde se ani jeden z bojovníků nesnažil toho druhého ukončit.

Hned po vyhlášení vítězů poslal novému šampionovi výzvu, rád by s ním změřil síly už na dubnovém turnaji UFC 300. Ve střední váze koneckonců nevidí nikoho jiného, kdo by si teď zasloužil bojovat o titul. "Adesanya je mimo, nevím, kdy se vrátí. Říkal 2027 nebo něco takového. Všichni ostatní bojují spolu. Jsem tam jen já, neporažený a nezpochybnitelný. 13-0. Slíbili že po zápase s Usmanem budu určitě další na řadě. Já ten fight vyhrál..."

I proto se Khamzatovi vůbec nelíbí, že vedení možná od svého slibu upustí. "Slyšel jsem, jak Dana White řekl: Nemyslím si, že je Chimaev další na řadě. To je kravina! Je mi jedno, jestli je to prezident nebo něco takového. Když dáš slovo, musíš za ním stát."

Někteří fanoušci i sám nový šampion argumentují, že čečenský fighter ve střední váze ještě nečelil nikomu elitnímu. On oponuje, že už to tam byl jeho třetí zápas a navíc nemůže za to, koho mu do klece předhodí. "Mám to v UFC 7-0 a nikdy jsem si nevybíral soupeře, kývnu na každého. Poslali mi Usmana, tak jsem přijal. Když jsem zdravý, nemám žádné operace, tak jsem vždy připraven bojovat. Lidi si myslí, že si dělám srandu, že bych bojoval třeba s Brockem Lesnarem nebo Jonem Jonesem, ale mě je to jedno, prohry se nebojím. Jsem jen člověk, můžu prohrát, ale zápasení je pro mě zábava."

Ačkoliv Khamzat už dlouho volá po šanci zabojovat o titul, pás šampiona v jeho očích stejně nemá velkou hodnotu. Jde však o to, že by mu umožnil vydělávat více peněz. "Za peníze si ten pás můžu koupit, takže už mi na ničem jiném nezáleží," zažertoval. Proto by prý klidně bojoval s kýmkoliv, kdo nemá pás, pokud by za to byla dostatečně velká výplata. Tu posléze plánuje využít na zabezpečení rodiny, blízkých přátel a také k pomoci ostatním.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články