Snad brzy neskončí a ten zápas dostanu. Chimaev prozradil, kdo je jeho vysněný soupeř

Snad brzy neskončí a ten zápas dostanu. Chimaev prozradil, kdo je jeho vysněný soupeř Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev se v UFC rychle vyprofiloval jako postrach welterové a střední váhy. On sám se ale netají tím, že by rád ovládl alespoň tři divize a v minulosti měl tak spadeno i na Jiřího Procházku, od něhož chtěl získat pás šampiona polotěžké divize. Ačkoliv Čečenec běžně vyzývá k zápasu takřka kohokoliv, má v hlavě přece jenom jednoho bojovníka, s nímž by opravdu rád poměřil síly.

"Jon Jones je pořád nejlepší bojovník na světě. Má nejvíc titulových obhajob, je to šampion dvou divizí, ještě nikdy neprohrál. Stal se taky vůbec nejmladším šampionem UFC. Když mluvíte o MMA, každý ho zná. V historii nebyl nikdo jako on," rozpovídal se Chimaev na adresu úřadujícího vládce těžké váhy. "Takže je určitě vysněným soupeřem pro každého, kdo se chce do historie zapsat. Já jsem mladší než on, takže doufám, že brzy neskončí a ten zápas taky dostanu."

Doplnil ale, že mezi ním a Američanem není žádná zlá krev, ba naopak. "Když jsem vyrůstal, měl jsem ho rád, sledoval jsem a obdivoval jeho tréninky, hodně jsem se toho od něj naučil. Dokonce jsme mluvili o tom, že bychom spolu možná mohli trénovat. Je to milý chlap."

Khamzat ještě v kleci nepoznal porážku a samozřejmě věří, že by vyzrál i na Jonese. Uznal však, že je mezi nimi teď velký váhový rozdíl a Jon navíc není snadný soupeř pro nikoho. Připomněl také, že dvakrát bojoval s jeho tréninkovým parťákem Alexanderem Gustafssonem. "Byla by to velká věc, kdybychom bojovali. Jelikož mu Alex zatopil nejvíc v historii, možná nadešel můj čas, abych s ním také bojoval."

Zda na zápas Jones versus Chimaev někdy dojde, to je zatím ve hvězdách. Vždyť Khamzat se ještě ani nedostal k vysněnému pásu. Údajně už ho ale má na dosah a vedení UFC mu slíbilo, že se utká s vítězem titulového duelu Strickland – Du Plessis, který nás čeká už tento víkend. Plán by ale mohl překazit ex-šampion Israel Adesanya, který se brzy plánuje vrátit. Otázkou taky je, zda má organizace zájem mít šampiona, který kvůli svým vazbám na diktátora Kadyrova pravděpodobně momentálně nedostane vízum do USA, což by dost limitovalo jeho využitelnost, jelikož se naprostá většina turnajů odehrává právě tam.

Zdroje:  Smile 2 Jannah

Nejnovější články