Šéfovi UFC prý zbývá už jen 10 let života, pokud nezmění životosprávu. Co by si chtěl do smrti splnit?

Šéfovi UFC prý zbývá už jen 10 let života, pokud nezmění životosprávu. Co by si chtěl do smrti splnit? Octagon girl Britney Palmer a Dana White. | zdroj: Profimedia

Dana White se rozpovídal o zdravotních potížích, podle nichž by měl zemřít v roce 2033. Odhalil také, co by si ještě do konce života rád splnil.

Od roku 2001 Dana White šéfuje organizaci UFC a velkou měrou se podílel na zpopularizování MMA. On sám se z boxerského trenéra vypracoval na miliardáře a rád by si nabité bohatství užíval co nejdéle, proto si od společnosti 10X Health System nechal z krve vypracovat životní prognózu. Její výsledek ho však nemile překvapil.

White podle svých slov očekával jen konkrétní datum, kdy zemře, hlavní biolog Gary Brecka se u něj ale zastavil osobně. "Seděl se mnou 3 a půl hodiny a procházel mé krevní výsledky. Jsem celý v pr**li. Hodnota mých trigliceridů je 764, měli by přitom být někde mezi 80 a 150, a vše ostatní, co by mohlo být špatně, je špatně. Dal mi 10,4 let života," prozradil Dana v podcastu Action Junkeez. "Věc, která mě vystrašila nejvíc, byla, že jsem mu o sobě neřekl vůbec nic, ani svou zdravotní historii nebo co se se mnou osobně dělo, a on mi řekl všechno, co je se mnou špatně. Věci, které jsem neřekl dokonce ani své ženě. Všechno z krevních výsledků."

Prognóza naštěstí není definitivní, Brecka tedy Whiteovi doporučil změny, které by mu měly pomoct očekávanou dobu dožití prodloužit. A výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat.

"Udělal jsem všechno, co mi řekl. Do posledního písmenka. Zhubnul jsem 13,6 kg. Mé nohy byly před 13 týdny totálně zničené, nedokázal jsem si ani zavázat boty, nemohl jsem se ohnout, sotva jsem někdy chodil.  Trpěl jsem spánkovou apnoe, chrápáním. Chodil jsem 10 let k doktorům a ptal se jich, co je s mými nohami špatně. Nedokázali mi to říct," rozplýval se Dana a dodal, že po pouhých 10 týdnech, kdy dodržuje Breckovy tipy, všechny jeho zdravotní problémy zmizely. "Cítím se, jako by mi zase bylo 35. Přísahám bohu."

Během zmíněného podcastu se šéf UFC rozpovídal také o své vášni, jíž je poker. S ním se pojí i jeden z jeho životních snů. "Vsadil bych milion dolarů, kdyby mě nechali. Je to můj cíl, než umřu." A zřejmě nejde o blaf, protože v minulosti už přiznal, že prohrál milion v sázce na boxerský zápas.

Zdroje:  Action Junkeez

Nejnovější články