Šéf UFC se kdysi málem utkal s jedním ze svých šampionů, ze zápasu sešlo jen těsně před vážením

Šéf UFC se kdysi málem utkal s jedním ze svých šampionů, ze zápasu sešlo jen těsně před vážením Dana White hlídá Conora McGregora, aby se nepustil do soupeře | zdroj: Profimedia

Dana White kdysi jednoho z bojovníků nenáviděl tak moc, že si s ním chtěl vyřídit účty v boxerském ringu. Ze souboje sice sešlo, ale špinavou práci za šéfa UFC nakonec udělal někdo jiný.

Dana White je prezidentem UFC už od roku 2001 a za tu dobu ve vedení této organizace viděl a zažil spoustu věcí. Nedávno ale prozradil, co pro něj bylo za více než 20 let tím nejlepším momentem:

„Když Chuck Liddell knockoutoval Tito Ortize. To byl můj nejoblíbenější moment, který se kdy stal v historii UFC.“

A není se čemu divit. Nevraživost mezi šéfem UFC a několikanásobným šampionem polotěžké váhy Ortizem byla velice dobře známá. Skvělý wrestler s prořízlou pusou byl jednou z prvních velkých hvězd UFC a ze začátku byl mezi oběma kohouty přátelský vztah. White začínal dokonce jako Titův manažer, ale poté, co se stal šéfem UFC, muselo přátelství stranou kvůli byznysu. Jejich vztahu nepomohla ani bitka v soukromém letadle, ke které mezi nimi došlo. Měli prý tehdy dělat vylomeniny, načež Tito svého šéfa chytil do neck cranku (páčení krku). White kvůli bolesti začal plácat, ale Ortiz jej ze sevření nechtěl pustit a když to pak konečně udělal, naštvaný šéf se na něj vrhl s pěstmi a dvojici museli odtrhávat ostatní pasažéři.

S postupem času a několika dalšími naschvály (jako když Tito na vážení dorazil v tričku „Dana je moje d*vka) jejich nenávist dosáhla dokonce takových rozměrů, že White nemohl být s americkým bojovníkem ani v jedné místnosti a dokonce se spolu málem utkali v boxerském zápase, kde si chtěli vyřešit spory.

ortiz vs. liddell1 zdroj: Profimedia

White si nedělal iluze, a věděl, že by jej Ortiz v MMA zápase převálcoval, ale je velkým fanouškem boxu a jednu dobu se živil dokonce i jako trenér. Podle všeho šlo spíše o fitbox, ale i tak si White na svérázného šampiona věřil. Začal pořádně trénovat a z duelu sešlo nakonec až těsně před vážením kvůli Ortizovi, který se na něj nedostavil.

„Věděl jsem, že vyhraju, a on to věděl také. Proto se ten zápas neodehrál,“ prohlásil sebevědomě White. „Tito Ortiz s námi uzavíral novou smlouvu, ale nenáviděli tak moc, že tu smlouvu s ním uzavíral Lorenzo Fertita (Whiteův společník). Tito nikdy neměl skvělé ruce. Pracoval na svém boxu s Fernandem Vargasem. Začal mít pocit, že se jeho ruce dostávají do dobré formy a my jsme se nenáviděli. Řekl Lorenzovi, že poslední věc, kterou by v dohodě chtěl, je boxerský zápas na tři kola se mnou. Tři tříminutová kola. Řekl jsem Lorenzovi, že ano, ať tu smlouvu podepíše...“

Dana nebral zápas s MMA šampionem na lehkou váhu a podle svých slov na něj tvrdě trénoval. „Nemělo to být poprvé, co jsme s Titem boxovali,“ dodal. „Když se to začalo blížit a já trénoval - v té době jsem spároval s profesionálními boxery těžké váhy, kteří byli v první desítce žebříčku, abych se na ten zápas připravil - byl jsem v šílené formě a byl jsem připravený. Chtěl jsem mu přede všemi nakopat zadek.“

Ze zápasu ale Ortiz nakonec vycouval, a tak se bohužel nedozvíme, jak by tento bizarní duel opravdu dopadl. O to větší radost měl ale šéf UFC z KO, které Ortizovi nadělil jeho velký kamarád Chuck Liddell. White dokonce prozradil, že po zápase za Lidellem zašel a vyžádal si jeho rukavice a kraťasy, které si potom pověsil doma na zeď, aby měl na tento okamžik vzpomínku.

Válečnou sekeru Dana s Titem podle všeho ještě nezakopali, ale vypadá to, že oba už vychladli, a nedávno dokonce bývalý šampion prozradil, že by se s šéfem UFC rád usmířil: „Přál bych si, abychom se přes to dostali. Takový je život. Život je příliš krátký na to, abyste někoho nenáviděli.“

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články