Shevchenko se o šampionský pás prala všech pět kol, nakonec počtvrté obhájila

Shevchenko se o šampionský pás prala všech pět kol, nakonec počtvrté obhájila Valentina Shevchenko | zdroj: Profimedia

Valentina Shevchenko dál vládne muší váze. Tentokráte ale pro ní obhajoba byla velikou dřinou.

Ženská muší váha a co-main fight večera. Valentina Shevchenko, která dnes večer nastoupila do své čtvrté titulové obhajoby, je možná myšlenkami trochu jinde, protože chce porazit Amandu Nunes a získat také šampionský pás z bantamové váhy. Dnes ale musela dokázat, že si to zaslouží a její dnešní soupeřka byla dalším testem.

Jennifer Maia sice nemá v UFC ty nejzářivější statistiky a byla stavěná do naprosté oudsiderky. Přesto prokázala, že dokáže být velice nebezpečná a že v bitvě o titul není rozhodně náhodou. Naposledy to prokázala letos v srpnu, kdy Joanne Calderwood nedala ani kolo. Po necelých pěti minutách ji totiž donutila ukázkovým armbarem k odklepání.

A fight se hned v prvním kole odebral na zem. Shevchenko po úspěšném takedownu prokázala, že se země rozhodně nebojí a okamžitě se dostala do hezké kontroly. Maia se ale také nenechala zahanbit a učebnicově bránila. Navíc předvedla i pár útoků v podobě loktů a první kolo byla poměrně vyrovnanou soupeřkou. I tak nedokázala zespodu získat dostatek bodů.

Shevchenko tušila, že tohle by mohla být cesta k pohodlné obhajobě a po pěkné otočce se ve druhém kole znovu pokusila o strh. Maia ale byla připravená. Na zemi sice skončila, ale velice rychle se také postavila a uzavřela svojí oponentku do klinče. Sama navíc dokázala Shevchenko položit na zem a zahrozila heel hookem. Toto kolo vyznělo lépe pro Maiu, která ukázala, že disponuje také hodně velkou fyzickou silou.

Ve třetím kole jsme konečně viděli také souboj v postoji, který ale neměl dlouhého trvaní. Po minutě se soupeřky ocitly opět v klinči a Shevchenko rozhodně nepůsobila suveréně. I proto Maia klinč uvolnila, což bylo ale paradoxně chybou. Valentina totiž pochopila, že tímto stylem to nejde a naráz ukázala zápal. Ten vygradoval v několik úderu a další takedown. Maia ale opět přesvědčila silově a na zemi nedopustila žádnou nebezpečnou situaci.

Čtvrté kolo proto Shevchenko zahájila strikingem a kombinacemi úderů na hlavu. Maia se sice nechtěla nechat zahanbit a neustupovala, ale toho si Shevchenko všimla a převedla to v další úspěšný takedown. Na zemi byly obě bojovnice od Herba Deana kritizované pro neaktivitu, ale Shevchenko rozhodně dominovala a ukazovala, že moc dobře ví, že ji výhra v tomto kole zajišťuje také celkové vítězství.

Maie tedy v pátém kole zbývala jediná varianta. Ukončit zápas před limitem. Shevchenko to ale tušila a sama na své převodovce zařadila vyšší stupeň a začala mlátit a kopat ve frenetickém tempu. Maie tak nezbylo nic jiného než zavřít souboj do klinče, což pro ní ale nebylo řešení. Z nosu se ji navíc začala řinout krev a začalo být vidět, že už neurve ani toto kolo. I přes krásný odpor a přes to, že Maia ukázala, že si tento zápas zasloužila, bylo jasné jak tento duel dopadne.

Vítěz: Shevchenko - na body (49-46, 49-46, 49-46)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články