Šílená bitva na cestě do UFC. Japonec s Korejcem připomínali nesmrtelné zombie, zakročit musel rozhodčí

Šílená bitva na cestě do UFC. Japonec s Korejcem připomínali nesmrtelné zombie, zakročit musel rozhodčí zdroj: Getty Images

Zatímco někteří bojovníci trpí syndromem tzv. skleněné brady, jiní jsou prakticky nevypnutelní, však se podívejte sami.

Před několika dny se v Šanghaji konalo první kolo vyřazovacího turnaje Road to UFC, jehož prostřednictvím nabírá nejslavnější MMA organizace nové tváře z asijského kontinentu. Muži letos bojují v muší, bantamové a pérové váze, ženy pouze v nejnižší slámové. Na programu bylo ale také několik vložených zápasů v jiných váhových kategoriích.

Asi největší pozornost si tak pro sebe paradoxně ukradli dva bojovníci lehké váhy. Korejec Wo Bin Ki (18-9) se o smlouvu neúspěšně pokoušel v předchozích dvou ročnících, Japonec Tacuja Saika se v téhle show ukázal poprvé, zkušenosti sbíral ale třeba v RIZINu. Oba jako by si řekli, že nemají co ztratit a v kleci rozpoutali totální peklo.

Saika začal hodně zostra a už po minutě Kiho poslal k zemi. Jenže ten ukázal, že se od svého trenéra, kterým není nikdo jiný než legendární Korean Zombie, naučil vstávat z mrtvých. V postoji sice schytal spoustu dalších zásahů, nakonec se mu ale povedlo přišpendlit Japonce na pletivo a tam mu vysávat drahocenné síly. Když se tak v poslední minutě opět pokračovalo v bezhlavé přestřelce, začal tahat za delší konec provazu. Neuvěřitelné, co Saika dokázal ustát, do rohu ale málem netrefil. 

Po minutové pauze se pokračovalo přesně tam, kde první kolo skončilo. Zombie připomínal pro změnu Saika, který odmítal padnout, takže si koledoval o vážné poškození mozku. Naštěstí tomu rozhodčí nehodlal nečinně přihlížet a zápas raději ukončil.

Přestože by takovýhle zápas na velkém turnaji dokonale rozvášnil fanoušky, Ki vzhledem ke své nepříliš atraktivní bilanci nejspíš smlouvu od UFC jen tak nedostane, navíc nastupuje v lehké váze, kde je konkurence opravdu velká. Leda by za někoho zaskočil jako náhradník na poslední chvíli, i takové šance občas přicházejí.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články