Šílený zápas zlomil dva rekordy. Došlo na oboustranný „kulečník“ i na krásné KO kopem z otočky

Šílený zápas zlomil dva rekordy. Došlo na oboustranný „kulečník“ i na krásné KO kopem z otočky Jonas Bilharinho trefil Canaana Kawaihaeho na poslední chvíli výstavním kopem z otočky. | zdroj: Getty Images

Souboj o smlouvu v UFC nešel úplně podle představ bojovníků, ale zajímavé momenty v něm rozhodně nechyběly.

Zápas, který trhnul hned dva rekordy, se odehrál dnes v noci v rámci show Dana White‘s Contender Series, v níž šéf UFC vybírá nové talenty do své organizace (letos takto mezi elitu vstoupil například Martin Buday). Proti sobě se tam o smlouvu pobili havajský bojovník Canaan Kawaihae a brazilský striker Jonas Bilharinho.

Pro 24letého Kawaihaea to byla už druhá účast v této soutěži, před dvěma lety prohrál s mladým grapplerem Chasem Hooperem a brány do UFC mu tak zůstaly zavřené. Po dvou výhrách se však znovu dostal do hledáčku matchmakerů a věřil, že tentokrát už se do vysněné organizace dostane.

V cestě mu ale stál 31letý brazilský bojovník Jonas Bilharinho, který byl dvojnásobným šampionem v pérové i bantamové váze prestižní brazilské organizace Jungle Fight a navíc byl i mistrem Brazílie v thajském boxu.

Navzdory velkému očekávání se ale nejednalo o příliš atraktivní zápas. Kawaihae v podstatě celé první kolo betonoval Bilharinha u klece bez větší aktivity a nedovolil mu příliš ukázat strikerské schopnosti.

Ve druhém kole už se Brazilec trochu víc rozjel, ale i přes dobrou techniku a rychlost neohrožoval Kawaihaeho tak, jak se od něj očekávalo. Namísto kombinací totiž vždy útočil jen jednotlivě a nechal se od havajského soupeře neustále tlačit. To znovu vyústilo v přišpendlení Brazilce ke kleci, kde se po chvíli stala oběma bojovníkům nezáviděníhodná nehoda.

Oba si totiž najednou usmysleli, že zaútočí kolenem na břicho toho druhého a navzájem se trefili o několik centimetrů níže do suspenzorů. Následně se sesunuli v bolestech k zemi a chvíli jim trvalo, než se mohli postavit zpátky na nohy a pokračovat v boji. Takový oboustranný „kulečník“ se v UFC ještě nestal a oba borci se tak zapsali do historie, i když možná ne příliš lichotivým způsobem.

Po menší regenerační pauze se mohlo pokračovat v boji, ale ani jeden bojovník nebyl opět schopný získat větší převahu.

Na konci třetího kola však Bilharinho vytáhl z rukávu eso v podobě skvěle načasovaného kopu z otočky a Kawaihaeho trefil přesně pod čelist. Havajský borec byl napůl vypnutý a šel obličejem napřed na podlahu. Bilharinho viděl, že další údery nejsou třeba a stejného názoru byl i rozhodčí Herb Dean, který zápas odmával. Brazilec se tak stal prvním bojovníkem v rámci DWCS, který ukončil svého soupeře kopem z otočky.

V pozápasovém rozhovoru prozradil, že kvůli zraněnému kotníku se rozhodl udělat kop z otočky jen jednou, a to na konci zápasu. Zeptal se proto svého kouče, kolik ještě zbývá času a když slyšel, že se zápas blíží do finále, zmáčkl spoušť a knockoutoval havajského soupeře ukázkovým kopem.

Bohužel, ani tato krásná technika nezaručila brazilskému šampionovi kontrakt s UFC. Šéf Dana White sice ocenil Brazilcův talent a techniku, ale se zápasem celkově spokojený nebyl a Jonas Bilharinho tak z turnaje odešel bez podepsané smlouvy.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články