Slovenský týden v UFC začíná! Jeden se porve o vstupenku mezi elitu, druhý si jde napravit reputaci

Slovenský týden v UFC začíná! Jeden se porve o vstupenku mezi elitu, druhý si jde napravit reputaci Týmoví kolegové Martin Buday a Lajoš Klein jsou připraveni na své zápasy | zdroj: Profimedia

Bude mít Slovensko v UFC dva zástupce? O tom se rozhodne už tento týden, kdy Martina Budaye a Lajoše Kleina čekají za mořem náročné zápasy.

Velmi důležitý týden mají před sebou slovenští bojovníci. Jako první nastoupí do boje v noci z úterý na středu Martin Buday, úřadující šampion těžké váhy organizace Oktagon. Ten dostal pozvánku do show Dana White´s Contender Series, do níž si šéf UFC zve vytipované talenty z celého světa, aby se před ním pobili o angažmá v nejprestižnější světové MMA organizaci.

„Badys“ se naposledy představil v červnu, kdy porazil ne úplně přesvědčivým výkonem Poláka Kamila Mindu a získal v domácím Oktagonu titul těžké váhy.  Celkově tím svou bilanci vylepšil na 8-1, přičemž kromě jednoho zápasu pokaždé zvítězil nejpozději ve druhém kole.

Teď ho ale čeká zřejmě nejtěžší zkouška v dosavadní kariéře. Američan Lorenzo Hood je totiž vyhlášený knockoutér, který většinou vítězí už v prvních kolech. Pokud ale Buday úvodní nápor přežije a povede se mu zvítězit, mohl by na šéfa UFC udělat dobrý dojem. V téhle show totiž jenom vyhrát nestačí, je potřeba zaujmout.

Ať už výše zmíněný zápas dopadne jakkoliv, o víkendu naskočí do boje další slovenský zástupce, Budayův kolega ze Spartakus fight gymu, Ludovít Klein. Ten už má v UFC za sebou dva zápasy s vyrovnanou bilancí 1-1.

Novozélanďana Younga sice loni v září ukončil po minutě a několika sekundách svým pověstným highkickem, ale kaňkou na tomto vítězství bylo to, že nesplnil váhový limit. V následujícím souboji nestačil bodově na Američana Trizana. Slovenský bojovník posléze přiznal, že ho svazovala přílišná opatrnost, na čemž hodlal zapracovat s mentálním koučem.

Nyní Kleina čeká Nate Landwehr, který ho zahálet a vyčkávat rozhodně nenechá. Vyznává totiž agrestivní styl v duchu vyhraj nebo padni. V UFC mu to s ním zatím sice moc nevychází a už dvakrát šel k zemi v prvním kole, ale když nepadne, vydrží v šíleném tempu válčit celých 15 minut.

Šance, že by se Američan pokusil Kleina vzít na zem, je naprosto minimální. Naopak pro slovenského bojovníka by tudy ale eventuálně mohla vézt cesta k vítězství, pokud by se na nohách ocitl v problémech.

Spíš se dá ale očekávat divácky vděčná válka v postoji. Klein je známý svým pověstným "neviditelným" kopem na hlavu, s nímž nachytá takřka každého. Jakmile navíc Landwehr začne útočit, tak na obranu příliš nemyslí, což by se mu mohlo stát ostudným.

UFC Vegas 40 startuje v sobotu ve 23:00 našeho času, Klein by měl přijít na řadu pravděpodobně krátce po půlnoci.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články