Šok, vycházející hvězda UFC prý končí kvůli následkům onemocnění COVID-19

Šok, vycházející hvězda UFC prý končí kvůli následkům onemocnění COVID-19 Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Neporažený Khamzat Chimaev měl být novou hvězdou MMA, teď to však vypadá, že bude muset kvůli následkům nákazy ukončit slibně rozjetou kariéru.

Čečenský bojovník Khamzat Chimaev do UFC vlétl jako nikdo před ním. Během 10 dnů porazil 2 soupeře a sám schytal pouhé 2 údery. Následně ještě ukázal, že má v rukách pořádnou ránu, když v září tvrdě knockoutoval Meerschaerta. Dana White byl ze svého nového přírůstku maximálně nadšený a domluvil vycházející hvězdě soupeře ze špičky divize. Pokud by "Borz" nad Leonem Edwardsem přesvědčivě zvítězil, UFC by mu dost možná nabídlo souboj o titul.

Za jiných okolností tak mohl neporažený Čečenec v rekordně krátkém čase usednout na trůn welterové divize, jenže cestu mu zkomplikoval koronavir. Nejprve musel kvůli nákaze odstoupit jeho soupeř a následně onemocněl i sám Khamzat. Ačkoliv má většina bojovníků mírný průběh, u čečenského bojovníka se po návratu do tréninku objevily závažné komplikace. Podle slov manažera nemohl dýchat a musel být převezen do nemocnice. Stav byl prý velice vážný a Chimaev se bál, že zemře.

Zatímco Edwardsovi UFC domluvilo nového soupeře, Chimaevovi zajistili nejlepší možnou zdravotní péči v USA. Léčba ale zřejmě nejde úplně dobře, protože Khamzat na Instagramu v emotivním příspěvku naznačil konec kariéry. "Chci všem poděkovat za podporu na mojí cestě v tomto sportu. Myslím, že jsem skončil. Ano vím, že jsem nezískal šampionský pás, ale to není to nejdůležitější vítězství v tomto životě. Možná vás to zklame, ale moje srdce a tělo mi říká všechno. Chci poděkovat svému týmu All star gym ve Švédsku a také UFC." Zároveň také sdílel fotografii umyvadla od krve, tu ale později smazal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)

Ačkoliv situace s talentovaným bojovníkem nevypadá vůbec slibně, šéf UFC White věří, že Khamzata v oktagonu ještě uvidíme. "Když sem dorazil, tak mu doktoři předepsali Prednisone, což je zatraceně silný steroid. Má ho brát a relaxovat, aby se uzdravil. Ale on šel dneska trénovat. Cítil se hrozně a to ho totálně rozladilo. Nemá trénovat, ale však víte, je to divoch, chtěl by bojovat každý víkend a teď nemůže ani trénovat. Takže byl frustrovaný a napsal, co napsal. Ale nekončí."

Doufejme, že se dá talentovaný "Borz" nakonec dohromady. Ještě před pár dny se zdálo, že by se mohl vrátit v létě proti Magnymu, aktuálně to však vypadá, že léčba bude nejspíše trvat déle, než se předpokládalo, nemluvě o následném návratu do formy 

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články