Souboj bojovníků ze staré školy - „nesmrtelný“ Matt Brown se postaví „rozenému zabijákovi“ Carlosu Conditovi.

Souboj bojovníků ze staré školy - „nesmrtelný“ Matt Brown se postaví „rozenému zabijákovi“ Carlosu Conditovi. Carlos Condit trefuje Courta McGeeho svým loktem. | zdroj: Profimedia

Oba borci už zažili spoustu bitev a teď se konečně potkají v oktagonu.

Už v sobotu nás čeká první UFC turnaj v roce 2021, kde se na hlavní zápasové kartě ve welterové váze utkají také dvě legendy a veteráni – Matt Brown (22-17) a Carlos Condit (31-13).

Oba bojovníci nepředstírají, že už mají nejlepší léta za sebou, ale pořád v nich hoří touha zápasit a UFC jim to teď umožnilo. V minulosti se spolu měli už dvakrát utkat, ale Matt Brown se pokaždé zranil a k zápasu tak nedošlo. Carlos Condit dal ale tomuto zápasu ještě jednu šanci, když si o Matta Browna řekl potřetí. „Prostě toho týpka zabalte do bublinkové fólie, ať to tentokrát zvládneme až k zápasu,“ řekl s nadsázkou Condit.

Není známo, jestli Matt Brown Carlose Condita poslechl, ale tentokrát zvládl přípravu bez zranění a my tak budeme svědky tohoto skvělého zápasu. Zajímavé na něm je taky to, že Matt je dlouholetým fanouškem Carlose a fandil mu ještě když ani sám MMA nedělal:

„Chtěl jsem tenhle zápas už dlouho. Vzhlížel jsem ke Carlosovi. On byl ve WEC dříve než já jsem byl v UFC. Koukal jsem na něj a fandil jsem mu. Vždycky jsem byl jeho velký fanoušek. V sobotu si to rozdáme, uděláme pořádnou válku a já ho ukončím. A potom pořád budu jeho fanoušek, přeji mu jen to nejlepší.“

Ukončit Carlose ale není jen tak. „The Natural Born Killer“ byl dlouhou dobu věrný své přezdívce a své zápasy ukončoval s železnou pravidelností. Ze svých 30 vítězství vyhrál na body pouze ve dvou případech. Své soupeře ukončil 15krát na KO a 13krát na submisi. To také ukazuje, jak komplexním bojovníkem Carlos Condit doopravdy je.

Carlos dokonce vyhrál nad Nickem Diazem i prozatímní šampionský pás, o který ale následně přišel ve skvělé bitvě proti Georgesovi St. Pierrovi. Od té doby se Carlosovi přestalo dařit. Sice se pak ještě utkal o šampionský pás s Robbiem Lawlerem, ve kterém byl výsledek tak těsný, že výhra klidně mohla jít za Conditem, ale přece jen prohrál na split decision. Pak to šlo s Carlosem z kopce, když z posledních deseti zápasů dokázal vyhrát pouze dva a vypadalo to, že Carlosovi tak trochu ujel MMA vlak. V říjnu se ale vrátil do sedla výhrou nad Courtem McGeem a rád by navázal vítězně i nad Mattem Brownem.

Ten si taky prožil své vítězství a pády. Ve svých 20 letech byl Brown závislý snad na všech drogách na které si vzpomenete a dokonce přežil i předávkování heroinem, za což si vysloužil svou přezdívku „The Immortal“.

Jeho cesta k MMA začala dost divoce. Matt jel podpořit svého kamaráda, který měl MMA zápas a osud tomu chtěl, že se sám zúčastnil pyramidového turnaje. Rychle si koupil chrániče na zuby, které si vyvařil v místní restauraci a šel do zápasu bez jakéhokoliv tréninku. První zápas vyhrál, ve druhém už dostal pořádnou nakládačku.

Od té doby jej ale MMA chytlo a už nepustilo. Matt skončil s drogama, začal sekat dobrotu a dostal se do špičky welterové divize UFC. Tam dokázal porazit i borce jako Stephen Thompson, Mike Swick nebo Diego Sanchez. Teď se ale jeho kariéra blíží ke konci a Matt si je toho vědom:

„Není vyloučeno, že tohle bude můj poslední zápas. Po zápase půjdu domů a promyslím to. Mám tři děti a podnikání a všechno kolem. To je ta těžká část života. Bojování je tak trochu ta lehčí část, abych byl upřímný. Chybí mi mé děti. To je to o čem to je – pořád jsem pryč od dětí. A to si ony nezaslouží.“

A Jak zápas dopadne? Těžko říct, oba mají zkušeností na rozdávání a oba jsou skvělí strikeři, přičemž Condit by mohl mít větší výhodu na zemi. Určitě to však bude důstojný zápas hodný těmto dvěma legendárním bojovníkům.

Zdroje:  Wikipedia , Sherdog , mmajunkie.com

Nejnovější články