Souboj dvou legend UFC! “Cowboy” Cerrone zaskočí za Greena a postaví se v odvetě Jimu Millerovi

Souboj dvou legend UFC! “Cowboy” Cerrone zaskočí za Greena a postaví se v odvetě Jimu Millerovi zdroj: Getty Images

Jen pár bojovníků si označení “legenda” opravdu zaslouží. Donald Cerrone a Jim Miller jsou ale nepochybně jedněmi z nich a už příští týden se střetnou v oktagonu UFC.

Donald "Cowboy" Cerrone neměl poslední dobou na zápasy moc štěstí. Začátkem května se měl utkat s veteránem Joem Lauzonem, ale podle všeho jen den před zápasem Cerrone něco špatného snědl a kvůli bolesti žaludku do boje nemohl nastoupit. Náhradní termín byl stanoven na minulou sobotu, ale ani tentokrát to nevyšlo, protože zápas jen den předem odvolal pro změnu Lauzon, kterému se zablokovalo koleno a do souboje nenastoupil.

Cerrone si tak řekl, že se bude chtít utkat co nejdříve, aby využil tvrdého tréninku v přípravě. A příležitost přišla záhy, když byl sympaťák Bobby Green ze zatím neznámých důvodů donucen odstoupit ze zápasu s Jimem Millerem. Cowboy tak vzal Greenovo místo a s Millerem se utká už příští víkend na turnaji UFC 276.

Nepůjde však o jejich premiéru. Oba borci se totiž spolu utkali už před 8 lety, když tehdy ve skvělém zápase dominoval Cerrone a ve druhém kole Millera ukončil tvrdým highkickem na hlavu, který následovaly údery na zemi. Miller tak dostane šanci na odplatu a i když změna soupeře jen týden před zápasem určitě není nic příjemného, v podstatě se až zas o tak velkou změnu nejedná. Stylisticky si jsou totiž Bobby Green i Cowboy dost podobní, protože jsou oba především postojáři, takže příprava na Greena určitě nepůjde v zápase s Cowboyem vniveč.

Sám Jim Miller je neprávem opomíjený bojovník, který se sice nikdy nestal šampionem, ale pár působivých rekordů v UFC přece jen zlomil. Od roku 2008, kdy do UFC přišel, tam odzápasil 39 duelů, což je nejvíce v historii organizace. Zároveň drží rekord pro nejvíce ukončení v lehké divizi (14) a celkem v UFC oktagonu strávil více než 6 hodin.

Miller je známý především jako skvělý a houževnatý zemař, který umí dělat úžasné zápasy. Samozřejmě se neztratí ani v postoji, ale dá se předpokládat, že proti Cerronemu, který je přece jen v boji v postoji zkušenější, se bude snažit brát zápas na zem.

Lepší čas na odvetu si však Miller nemohl přát. Cowboy Cerrone totiž už 6 zápasů v řadě nevyhrál a i když bojoval s těžkými soupeři, vypadá to, že má trochu problémy se sebevědomím a postrádá hlad po vítězství, který je pro bojovníka zásadní. Naopak Jim vyhrál poslední dva zápasy (dokonce na TKO a KO) a určitě by rád pomstil svoji 8 let starou porážku. Pokud by se mu to povedlo, je dost možné, že by to znamenalo konec velké zápasnické kariéry Cowboye Cerroneho. Ten by totiž rád zaokrouhlil počet svých zápasů na rovných 50, k čemuž mu chybí ještě 2 fighty. Pokud by ale s Millerem prohrál, je dost možné, že by mu UFC už další zápas nenabídlo a číslo jeho soubojů by se tak zastavilo na 49.

Jak zápas dvou veteránů a legend UFC dopadne, se dozvíme příští víkend na UFC 276.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články