"Strašák" Ferguson dělá velké změny a vyhodil jednoho z členů svého týmu

"Strašák" Ferguson dělá velké změny a vyhodil jednoho z členů svého týmu zdroj: Profimedia

Tony Ferguson je prý před zápasem s Beneilem Dariushem hladovější než kdy jindy.

Bývalý prozatímní šampion lehké váhy Tony Ferguson měl rok 2020 co do sportovní kariéry velice krušný. Nejdříve mu už poněkolikáté nevyšel zápas s tehdejším držitelem titulu Khabibem Nurmagomedovem, poté prohrál po šílené řežbě souboj o dočasný pás s Justinem Gaethjem a nakonec ho uválel excelentní brazilský grappler Charles Oliveira.

Ferguson se naráz propadl až na páté místo žebříčku lehké váhy a hned po zápase s Oliveirou věděl, že musí začít tuto situaci razantně řešit. Až nyní prozradil, že jednou z prvních věcí, kterou udělal, bylo propuštění jednoho z jeho nejbližších lidí z týmu, který se nechoval tak, jak měl. O této věci se nedávno americký bojovník s mexickými kořeny přezdívaný "El Cucuy" (Strašák) rozpovídal v rozhovoru pro YouTube podcast Submission Radio.

„Po zápase jsem chtěl hned začít na všem od znova pracovat,“ prozradil Ferguson. „Přišel jsem na hotel a začal jsem mlátit do lap a přemýšlel jsem nad tím vším. Nakonec jsem musel vyhodit jednoho člověka z mého rohu, protože se povyšoval a ignoroval dalšího z mých chlapů. Bylo to šílené, protože byl na pozici, kde neměl vůbec co dělat.“

„Když jsem šel do druhého kola, tak jsem si jen říkal, co tady sakra dělá? Tohle fakt nebylo v plánu. Je to na prd, protože to byl jeden z mých lidí, se kterými jsem počítal nejvíc. Ale víte, jak to je, pravidla jsou pravidla. Takže možná spolu ještě někdy znovu budeme pracovat, ale momentálně je to tak, jak to je.“

V tu dobu na tom Ferguson nebyl psychicky nejlépe, ale nyní říká, že je hladovější než kdy před tím. Prý za to může také změna prostředí, protože začal trénovat v Los Angeles ve Wild Card Gymu s úspěšným a uznávaným trenérem boxu Freddiem Roachem a začal se obklopovat novými lidmi, kteří ho znovu velice motivují. Nyní ho připravují na nadcházející souboj s Beneilem Dariushem.

Tento íránsko-americký univerzál je momentálně na deváté příčce lehké váhy, kam raketově vystoupal po šesti výhrách v řadě a působí velice nebezpečně. A i Ferguson si je jeho kvalit dobře vědomý, ale zároveň věří, že mu nově nabitá motivace a příprava pomůžou k tomu, aby Dariushe porazil.

„Bojuje už dlouho,“ ví o Dariushovi Ferguson. „Má obrácený guard, je hodně silný na levou stranu. Umí to skvěle mixovat. Já jsem se stal hodně jednodimenzionálním. A když se stanete jednodimenzionálním, začnete stagnovat. Teď mám ale zase neskutečný hlad a jsem opravdu zpátky. A umím to zmixovat lépe než nějaký pos*aný mixér.“

Jestli se Tonymu Fergusonovi nakonec podaří nad Beneilem Dariushem opět nastartovat k vzestupu a nebo se propadne ještě níže se dozvíme za měsíc a dva dny. Turnaj UFC 262 se uskuteční 15. května ve městě Houston v americkém státu Texas.

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články