Tony Ferguson zná jméno příštího soupeře i datum návratu, Khabibova kamaráda prozatím odmítl

Tony Ferguson zná jméno příštího soupeře i datum návratu, Khabibova kamaráda prozatím odmítl zdroj: Profimedia

Tony Ferguson patřil svého času k nejobávanějším bojovníkům lehké váhy UFC. Po dvou prohrách ho teď sice mnozí odepisují, on ale končit nehodlá.

Tony Ferguson zažil v loňském roce smolné období. Nejprve v květnu popáté sešlo z očekávaného souboje s Khabibem Nurmagomedovem, "El Cucuy" ale zariskoval a přijal náhradníka v podobě nebezpečného Justina Gaethjeho, který ho pak doslova přejel. Tony tak přišel nejenom o titulovou šanci, ale také o úctyhodnou sérii 12 vítězství v řadě. Do boje se pak znovu vrátil až v prosinci, jeho kouzlo ale jako by bylo pryč a s Oliveirou dobojoval do konce jenom díky nezlomné vůli.

Charles Oliveira vs Tony Ferguson Charles Oliveira láme ruku Tonymu Fergusonovi. I přesto Ferguson odmítl odplácat. | zdroj: Profimedia

Po dvou prohrách se samozřejmě začaly ozývat hlasy, že už má Tony ve 37 letech své nejlepší období za sebou a měl by zvážit konec kariéry. Ferguson ale ještě rozhodně nehodlá pověsit rukavice na hřebík, stále mu koneckonců patří pátá příčka v divizním žebříčku a jeho jméno má mezi soupeři stále váhu. Minulý víkend po výhře na UFC 259 ho dychtivě a celkem nevybíravě vyzýval například Khabibův kamarád Islam Makhachev

Dagestánskému bojovníkovi patří aktuálně 11 příčka a po zádech Tonyho by se mohl rychle vyhoupnout do TOP 5 a začít volat po titulu. Vzájemný zápas by ale dával smysl i z toho důvodu, že jsme nikdy neviděli Fergusona poměřit síly s Khabibem. Makhachev má podobný styl a také hodně těží z wrestlingu, střet s Tonym by tedy naznačil, jak by pravděpodobně vypadal i souboj s Nurmagomedovem. Pokud by navíc Ferguson zvládl zvítězit ve velkém stylu, možná by stále ještě oficiálně úřadujícího šampiona přiměl k návratu.

"El Cucuy" dal ale jasně najevo, že o zápas proti Khabibovu následovníkovi nemá zatím zájem, do budoucna však vzájemný střet s Islamem nevylučuje. "Možná příští rok," dodal v kryptické zprávě na Instagramu. 

Pár dnů poté přišel renomovaný server MMAjunkie s informací, že Tonyho soupeřem bude devítka lehké váhy Beneil Dariush. Ten v UFC bojuje už od roku 2014, ale nyní zažívá nejlepší období kariéry, když dokázal 6 posledních zápasů vyhrát a čtyřikrát si dokonce za svůj výkon odnesl prémii 50 tisíc dolarů. 

Dariush po posledním zápase vyjádřil frustraci nad tím, že se cítí být přehlížený a většina výše postavených bojovníků se mu vyhýbá. "Shean Shelby (hlavní matchmaker) se mi snažil sehnat soupeře z top 5 nebo 10, ale na zápas jsou zkrátka potřeba dva. Už mě nebaví, že jsem považován za velký risk s malou odměnou."

Jeho postesk byl ale, zdá se, nakonec vyslyšen a už 15. května by měl podle neoficiálních informací na UFC 262 poměřit síly právě s Fergusonem. Papírově by tahle bitva měla být horkým kandidátem na nejlepší zápas večera, možná i roku. Oba bojovníci od roku 2015 získali za své výkony celkem 14 bonusů. Ani jeden z nich se totiž nevyhýbá přestřelkám v postoji. Dariush se pravděpodobně nebude hnát ani na zem, protože Ferguson v posledním zápase ukázal, že donutit ho odklepat je prakticky nemožné. 

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články