Beneil Dariush se chce po skončení kariéry bojovníka stát misionářem

Beneil Dariush se chce po skončení kariéry bojovníka stát misionářem zdroj: Profimedia

Každý sportovec musí přemýšlet nad tím, co bude dělat po ukončení karíéry, Dariushovi plány jsou velice netradiční.

Zástupce lehké váhy v UFC Beneil Dariush se v oktagonu prezentuje jako klasický bojovník. Volný čas však často tráví velice netradičně. Je totiž aktivním křesťanem a s kostelem, do kterého dochází, se ve velkém věnuje charitativní činnosti.  A to až v takové míře, že dokonce cestuje po různých státech a snaží se tam pomáhat.

Několikrát se tak objevil například na Haiti, které už dlouhodobě bojuje s chudobou, ale také s přírodními katastrofami. V roce 2010 tam Dariush například vypomáhal po ničivém zemětřesení, které připravilo o život přes sto tisíc obyvatel. Se svojí církevní skupinou lidem rozdávali lékařské potřeby a jídlo a také zbudovaly nový kostel.

Dariush je také zapojený do skupiny, která se snaží vypomáhat různými způsoby Asyřanům. To jsou křesťané žijící na dnešním území Iráku, Íránu a Sýrie, kteří jsou islamisty perzekuování a vytlačováni ze svých domovů. Mnoho z nich bylo nuceno emigrovat a žijí v menšinách po celém světě. Celá jejich populace tvoří něco málo přes milion.

Díky těmto činnostem má Dariush jasno, co bude dělat po ukončení své kariéry bojovníka. „Až jednou odejdu do sportovního důchodu, tak se chci stát misionářem,“ prohlásil v pořadu No Punches. „Když jsem jel na Haiti, měl jsem velice zkreslené představy o tom, co tam uvidím. Je to nejchudší země na západní polokouli, tisíce lidí tam žije ve stanech. Viděl jsem tolik utrpení.“

„Věřím, že způsob, jak vybudovat dobrou civilizaci, je udělat to na judaisticko-křesťanských hodnotách. Ty totiž dokážou postavit úžasné země a dávají lidským bytostem vnitřní hodnoty. A přesně pro tento důvod chci poté všude chodit a sdílet evangelium. Myslím, že to zemím jako Haiti pomůže a pomůže to také jejich lidem. Myslím, že to může zachránit životy.“

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články