Maia na zemi dominoval a Askren opět prohrál

Maia na zemi dominoval a Askren opět prohrál zdroj: Profimedia

Souboj dvou nejlepších zemařů v UFC nakonec vítězně vyzněl pro Brazilce Maiu.

Welterová váha, main fight a především duel vyhlášených zemařů. Američan Ben Askren do letošního července neochutnal jedinou porážku v MMA. Pak se ovšem objevil Jorge Masvidal, který ho letícím kolenem po rekordních pěti vteřinách vypnul a hodně se diskutovalo, jestli Askrenovi neukončil kariéru. Nakonec se tak nestalo a teď přišla šance na reparát.

Brazilec Demian Maia sice nasbíral více proher než jeho dnešní soupeř, ale i ve svých jednačtyřiceti letech dělá dokonalou reklamu na brazilské jiu-jitsu, které je jeho nejsilnější stránkou. I přesto že Anthony Rocco Martina v jeho posledním zápase porazil až na body, patří k jedněm z nejnebezpečnějších bojovníků na zemi.

Samotný duel začal paradoxně v postoji. Neohrabaný Askren spíše inkasoval a Maiově levačce se hodně špatně bránil. Několikrát se sice pokusil o klinč, ale Brazilec se nenechal a okamžitě si ho začal strkat od těla. Ke konci prvního kola se sice Askrenovi povedl takedown, ale i přesto, že měl navrch, tak to žádný účinek ani užitek nepřineslo.

Druhé kolo přineslo opět především souboj na nohách, který se více vyrovnal a i Askren dokázal rozdat pár slušných úderů, které Maiovi způsobily dva krvavé šrámy v obličeji. Askrenovi se v závěru opět podařil takedown, který se mu ale ve finále málem vymstil, protože se Maia dokázal přetočit a skončil mu na zádech. Askren ale nakonec předvedl skvělou obranu a ještě se pokusil o kimuru, která mu nicméně nevyšla.

Třetí kolo začalo opět v postoji, Askren už tolik neútočil a spíše se několikrát pokusil o klinč. Ten mu nakonec vyšel a navíc se mu ještě povedlo přejít v další takedown. Tam ale nezískal pořádnou kontrolu a oba dva borci se opět postavili. Agresivita už ustoupila, protože znatelně oběma začal docházet dech. Když už to ale vypadalo, že vše v klidu doběhne do konce kola, vrátil se souboj opět na zem a tam už Maia začal těžce dominovat. Dostal se Askrenovi na záda a několika údery si ho připravil na závěrečné škrcení, kterým ho také minutu před koncem třetího kola ukončil. Výhra submisí (rear naked choke) - Demian Maia - 3. kolo.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články