Kdo je nejlepší grappler na světě? Rozhodne to souboj Askren vs Maia

Kdo je nejlepší grappler na světě? Rozhodne to souboj Askren vs Maia zdroj: Profimedia

V říjnu v Singapuru uvidíme konfrontaci dvou brilantních specialistů na boj na zemi.

 

Ben Askren už se oklepal z brutálního KO, které schytal od Jorgeho Masvidala a momentálně už je zase v plné přípravě a má dokonce domluveného soupeře. Ten je nakonec trochu očekávaný, protože jím nebude nikdo jiný než Demian Maia. Toho ESPN na tento duel tipovala už v polovině července, takže vlastně teď dostáváme především definitivní potvrzení.

Sám Askren to publikoval na svém twitterovém účtu. Tam také zveřejnil duelové datum, které je 26. října a je to vůbec první oznámený fight pro turnaj UFC Singapur, který právě na tohle datum připadá.

Askren ve svém tweetu označil Maiu jako nejlepšího grapplera na světě, což je minimálně dle statistik pravda, on sám ale na zemi umí také výborně a hodně často se zmiňuje, že tohle by mohl být duel o krále graplingu.

O tom, co Askren dovede by mohl vyprávět Robbie Lawler, který schytal ne moc častý bulldog choke a i když dlouho po zápase protestoval, výsledek nezvrátil. Maia drží momentálně dvě výhry v řadě a "nečekaně" obě získal také submisemi. Naposledy kapituloval už před rokem a půl, kdy se poklonil nynějšímu šampionovy weltrové váhy Kamaru Usmanovi, kterému podlehl na body.

Tohle vážně může být neskutečný souboj dvou mužů, kteří se věnují primárně zápasu a jiu-jitsu. Pokud máte MMA rádi a oslovuje vás i ryzí technika a umění podmanit si soupeře nejen v postoji, na tenhle zápas se těšte.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články