Svaly nejsou všechno, mladý Brazilec se nenechal ukončit na zemi a ve 2. kole soupeře sestřelil kolenem

Svaly nejsou všechno, mladý Brazilec se nenechal ukončit na zemi a ve 2. kole soupeře sestřelil kolenem Davi Bittencourt vs. Lucas Rocha | zdroj: Getty Images

Neměl snadnou pozici, nakonec ale brazilský mladík nedal šéfovi UFC jinou možnost, než jej přijmout do své organizace.

Poslední desátou epizodu populární show Dana White's Contender Series, jejímž prostřednictvím šéf UFC nabírá do své organizace nové talenty, otevřel duel dvou Brazilských talentů, kteří měli na kontě shodně po 17 zápasech.

Favoritem byl podle sázkových kanceláří osmadvacetiletý Davi Bittencourt (14-3), který byl od pohledu mnohem statnější a očekávalo se, že zápas bude chtít přenést na zem, kde by měl mít převahu. Ze startu se sice pokusil o pět let mladšího Lucase Rochu (16-1) zastrašit razantními útoky, už po pár vteřinách se ale potopil pro takedown. Ten se nepovedl, ale Bittencourt to nevzdával. Se soupeřem pak sice házel jako s pytlem brambor, ten se ale pokaždé dokázal zvednout. Na konci kola pak sice skončil v rear-naked-choke, Davi si ale nejspíš uvědomoval, že škrcení nestihne dotáhnout, a tak se pravděpodobně rozhodl, že do něj nebude investovat zbytečně moc sil, takže se mu Rocha vysmýkl.

Překvapivý moment nastal hned po gongu. Ačkoliv totiž Rocha úvodní kolo jasně prohrál, do rohu zamířil se spokojeným úsměvem. Jako by věděl, že po pauze přijde jeho chvíle. Bittencourt podle očekávání brzy opět vyrazil pro takedown, ten ale pro Lucase nebylo těžké ubránit. V očekávání dalšího pokusu pak hned následující soupeřův útok zakontroval kolenem, které Daviho trefilo přesně do protipohybu, což ještě znásobilo devastační sílu. 

Ačkoliv měl Rocha u šéfa UFC vroubek, protože týden předtím nesplnil váhový limit a zápas tak musel být přeložen, nebylo pochyb, že tohle KO udělalo na Danu dojem. "Bylo to jedno z nejtvrdších ukončení v téhle sezóně. Musíme taky zmínit, že to ten kluk má 17-1 a je mu teprve 23 let. Nevím, co víc bych měl říct. Vítej do UFC, chlapče!"

Brazilský mladík je navíc ukázkou, že bojové sporty mohou měnit životy. Rodák z odlehlého městečka Coari, které leží uprostřed Amazonie, se prý v průběhu dospívání dostal do špatné party a vyzkoušel i nespecifikované drogy. Návštěva místního gymu ale vše změnila, začal trénovat s profíky a v 16 letech si odbyl první zápas.

Smlouvu s UFC označil za začátek snu. "Cílem je stát se šampionem, mám před sebou spoustu práce," neskrývá své ambicemi. Už teď si prý finančně polepšil natolik, že si v Coari bude moci pořídit dům. "Život teď začíná být skvělý," radoval se.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články