Švédský viking Gustafsson se v září postaví zabijákovi ze Skotska

Švédský viking Gustafsson se v září postaví zabijákovi ze Skotska zdroj: Profimedia

Trojnásobný vyzyvatel v polotěžké váze UFC Alexander Gustafsson se chystá na návrat. V září si to rozdá s nebezpečným Paulem Craigem.

UFC se na podzim opět vrátí do Evropy a jeho destinací bude tentokrát pravděpodobně Londýn. Zde se měl konat turnaj už před rokem a půl, ale kvůli pandemii koronaviru nakonec z tohoto galavečera sešlo. Nyní už by ale mělo snad vše proběhnout bez problémů a podle neoficiálních informací je do britské metropole připraven zápas polotěžké váhy mezi Alexanderem Gustafssonem a Paulem Craigem.

Gustafsson, který v minulosti třikrát bojoval o titul v polotěžké váze, se bude především snažit nakopnout svoji neustále se zhoršující formu. Po prohře v jeho posledním titulovém zápase s Jonem Jonesem a po porážce od Anthonyho Smithe tento 34letý Švéd dokonce ukončil kariéru.

To mu ale vydrželo pouhý rok a loni v létě se vrátil debutem v těžké váze, kde však bohužel hned v prvním kole schytal submisi od Fabricia Werduma. Po další roční odmlce tak bude nyní tento skvělý postojář a neústupný striker dost možná bojovat o svoji další motivaci a s ní spojenou budoucnost v MMA.

Craig je na tom momentálně s formou úplně opačně, protože z posledních pěti zápasů neprohrál ani jeden (čtyři vítězství a jedna remíza). Skotský bojovník disponuje především skvělým BJJ, které předvedl například také v posledním zápase s Jamahalem Hillem, kterému dost šíleným způsobem vykloubil ruku.

Do klece vstupuje Craig s mottem: „Zabij nebo budeš zabit,“ které plní takřka dokonale. Až na jediný zápas v kariéře (výše zmíněná remíza) skončilo totiž všech jeho zbylých devatenáct duelů před časovým limitem. V UFC navíc téměř po každém vítězství získal také bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera.

Craig sice působí jako naprostý zabiják, ale Gustafsson už několikrát ukázal, že má velice tuhý kořínek a nikdy nic nevzdává. Rozhodně se tak 7. září, na kdy je podle serveru BJPenn.com londýnský UFC turnaj naplánovaný, můžeme těšit na tvrdý a velice zajímavý souboj.

Zdroje:  bjpenncom , frontkick.online

Nejnovější články