T.J.Dillashaw chce po návratu bojovat o titul. "Doufám, že mě prostě předhodí psům," říká

T.J.Dillashaw chce po návratu bojovat o titul. "Doufám, že mě prostě předhodí psům," říká zdroj: Profimedia

T.J. Dillashaw si stále odpykává trest za doping, ale po návratu by si rád vzal zpět šampionský pás.

Rok 2019 byl pro bojovníka UFC T.J. Dillashawa opravdu nevydařený. Nejdříve při své premiéře v muší váze podlehl v duelu o titul Henrymu Cejudovi a posléze byl navíc obviněný antidopingovou komisí USADA z užívání zakázané látky, takže musel odevzdat svůj šampionský pás z „bantamu“ a vyfasoval navrch dvouletý distanc.

Dillashaw veškerou vinu přiznal a teď si „užívá“ nuceného odpočinku, ze kterého mu ještě zbývá 8 měsíců. I tak je ale s organizací v kontaktu a v rozhovoru s MMA Junkie dokonce prozradil, že by se hned po návratu mohl opět utkat o nejvyšší příčku bantamové divize a vzít si zpět titulový pás.

„Bylo mi řečeno, že až se vrátím, tak bych mohl dostat „titulák,“ řekl Dillashaw. „Udělal jsem chybu a nemám teď na nic právo.  Ale kdyby to bylo na mě, tak bych bral titulák. Pokud ne, tak prokážu proti někomu z TOP 5, že si ho zasloužím. Myslím, že to zní rozumně.

"Doufám, že mě prostě hodí psům. Jestli nedostanu titulový zápas hned, tak chci někoho z TOP 5, abych jej dostal. Nejsem tu, abych si hrál. Chci zpátky svůj pás. Je pořád můj a já budu připravený.“

Garbrandt - Dillashaw zdroj: Getty Images

Pro amerického fightera byly první týdny a měsíce trestu velice obtížné a sám několikrát přiznal, že byl na dně. Stihl však díky tomu absolvovat dvě operace ramene a postupně zjistil, že si díky neplánovanému volnu mohl srovnat myšlenky a začal na sobě o to více dřít.

„Pracuji hodně tvrdě a tohle je - sám bych si to nikdy nevybral - ale je to jedna z nejlepších přestávek, jakou jsem zažil. Mohu se díky tomu soustředit také na jiné části svého života. Udělal jsem něco, čeho velice lituji a zaplatil jsem za to. Nesnáším výraz štěstí v neštěstí, protože bych to už nikdy neudělal, ale teď to tak je.“

Nutno říct, že TJ Dillashaw se ke svému dopingu postavil jako chlap: "Je těžké být na někoho naštvaný. Já jsem to udělal. Já jsem udělal tu chybu. Sám jsem si pošpinil jméno, nikdo jiný to neudělal. Dal jsem jim vodu na jejich mlýn. Bolí to, ale je to součástí toho, že za to musím zaplatit - zaplatit za to, jak jsem si pošpinil jméno."

Největší motivací je pro něj ale stále zisk ztraceného šampionského pásu, který by rád zvedl nad hlavu i potřetí. „Myslím, že teď mám příležitost stát se trojnásobným šampionem, což je svým způsobem absurdní. Vůbec nemám pocit, že bych o titul přišel. Znovu si vše vydobudu. Projdu si tím procesem potřetí.“

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články