Takhle vypadalo úplně první KO obávaného „Predátora“ Francise Ngannoua

Takhle vypadalo úplně první KO obávaného „Predátora“ Francise Ngannoua O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Francis Ngannou umí rozdávat knockouty jako nikdo jiný. Podívejte se na jeho první KO v kariéře.

Příběh UFC zápasníka těžké váhy Francise Ngannou (15-3) je jako z filmu. Rodák z afrického Kamerunu, který žil ve Francii, kde pobýval jako bezdomovec, se během dvou let od svého prvního MMA zápasu dostal do nejlepší organizace na světě, UFC. Tam svoji spanilou jízdu rozjel naplno a zastavil jej až před dvěma lety šampion Stipe Miocic.

Francis Ngannou je opravdu strašidelný bojovník. Má největší naměřenou hodnotu síly v úderu ze všech UFC zápasníků a je neuvěřitelně výbušný. Není tedy náhodou, že ze svých 15 výher rozdal hned 11 KO a 4 krát vyhrál na submisi. Porážku poznal pouze 3 krát a nikdy nebyl ukončen před limitem.

Ačkoliv je především boxer, svůj první MMA zápas vyhrál na submisi, kdy svému soupeři naložil tvrdé rány a potom jej chytil do zvláštního armbaru v kleče, po kterém soupeř odplácal. Druhý zápas Francisovi nevyšel úplně podle jeho představ a po poměrně vyrovnané bitvě prohrál jednomyslně na body. Až ve třetím zápase opravdu ukázal své extrémně tvrdé údery a svého soupeře Bilala Tahtahiho nekompromisně sestřelil hned na začátku prvního kola:

Psal se rok 2013 a tehdy ještě asi nikdo netušil, že se z Francise Ngannoua stane takový zabiják, který teď v UFC válcuje ty nejlepší. Jeho poslední obětí byl 2 týdny zpátky Jairzinho Rozenstruik, který ač je sám pořádným střelcem, nevydržel v oktagonu s Francisem déle než půl minuty a dostal od něj tvrdé KO.

Asi nejznámější Francisovo KO je však pravděpodobně „vystřelení na měsíc“ Alistaira Overeema. Ngannou jej v přestřelce chytil svým tvrdým levým zvedákem přímo na bradu a doslova jej zvedl ze země.

Schopnost Francise Ngannoua knockoutovat téměř každého, kdo mu stojí v cestě, je však zároveň taky jeho prokletím. Málokdo s ním totiž chce bojovat a většina bojovníků se mu vyhýbá jako čert kříži. I přestože po porážce se Stipem Miocicem vyhrál 4 zápasy, všechny na KO, tak je jeho boj o šampionský titul zatím v nedohlednu. Sice mu svitla malá naděje na pořádný souboj, když jej minulý týden vyzval šampion polotěžké váhy Jon Jones, ale zatím to vypadá, že UFC jim za takový superzápas nenabídlo dostatečné peníze a tak oba borci trochu vychladli a zařadili zpátečku. Pokud by však k tomuto zápasu přece jen došlo, byl by to opravdový svátek MMA.

Zdroje:  mmajunkie.com , Twitter - Francis Ngannou

Nejnovější články