Tarzan versus Gorila. Šampion střední váhy má nového vyzyvatele, který přišel s jasným plánem

Tarzan versus Gorila. Šampion střední váhy má nového vyzyvatele, který přišel s jasným plánem Sean Strickland vs. Jared Cannonier | zdroj: Profimedia

"Přehlížený" Jared Cannonier vysvětlil, jak by se teď mělo odvíjet dění ve střední váze.

Na UFC 293 cestoval do Austrálie také Jared Cannonier, který byl povolán jako náhradník pro případ, že by Adesanya nebo Strickland museli na poslední chvíli z titulového souboje odstoupit. K tomu prý nebylo vůbec daleko, když měl totiž druhý jmenovaný incident s fanouškem, kterého praštil do břicha, vedení organizace zvažovalo, že ho ze startovky stáhne. To se ale nakonec nestalo a "Killa Gorilla" do boje nezasáhl.

V souvislosti s příštím vyzyvatelem se teď skloňují různá jména. Jako nejpravděpodobnější se jeví Stricklandova odveta, ozval se ale také Dricus du Plessis. Canonnierovo jméno zůstává ve stínu. "Nic nenasvědčuje tomu, že by mě zvažovali jako dalšího. Je to pro mě trochu zvláštní, když zvážíme moje místo v žebříčku (4.) a to, že jsem už s oběma zápasil a nad současným šampionem jsem před devíti měsíci vyhrál," posteskl si.

Vlastně se ale není čemu divit, zápas se Stricklandem sice vyhrál, ale jen těsně 2:1 na body a nebyla to navíc ani nijak divácky atraktivní bitva. 

"Každý říká, že ten zápas vyhrál, ale já to tak necítím. Kdyby to pokračovalo, kdyby to nebylo na kola, tak by nakonec padl. Vyhýbal se silným úderům, netlačil na mě, nekřičel mi do obličeje. Nebyl to ten Sean Strickland, kterého jste si zamilovali jako svého šampiona. I on sám uznal, že bojoval jako srab. Takže pokud to chce odčinit, musí se se mnou utkat znovu. Tarzan versus Killa Gorilla, tak to má být."

"Mohli bychom to udělat na konci roku nebo na UFC 300," sní Cannonier a vedení vzkazuje: "Bude to ta nejlepší startovka. Už jsem vám to naplánoval. Dáte tam mě a Stricklanda jako hlavní zápas. Pak tam dáte Du Plessise proti Adesanyovi jako hlavní předzápas. To vám rozpumpuje prodej ppv přenosů."

Jaredovi sice nelze zazlívat, že se snaží upoutat pozornost a titulovou šanci si vykřičet, ale to se mu nejspíš nepovede. Potřeboval by teď zkrátka působivé vítězství. Reálně mu ale spíš hrozí, že ho ve frontě předběhne vítěz zápasu Costa vs. Chimaev, což se mu pochopitelně vůbec nelíbí.

"Nebojovali ve střední váze už pěkně dlouho, neměla by to vůbec být relevantní jména. Nechci snižovat jejich schopnosti, ale tady vůbec nic nedokázali. Já makám, překonávám rekordy (v posledním zápase trefil 249 signifikantních úderů, což bylo nejvíce ve střední váze, pozn. red.). Hodně fanoušků má krátkou paměť," rozohnil se.

"Nebudu bojovat s kýmkoliv. Osobně jako válečník chci bojovat se všemi, s kýmkoliv, koho proti mně chtějí postavit. Chci se otestovat proti všem. Ale coby profesionál – jsem v žebříčku vysoko, jsem blízko titulu. Není to jen o zápasech, snažím se taky vydělat nějaké peníze. Takže teď musím kout železo, dokud je žhavé. Jsem přímo u titulu, tak proč bych koukal na všechny ostatní, když mám zlatou příležitost ve své kariéře dosáhnout něčeho velkého. Chci zápasit se šampionem a až se jím stanu já, tak budu bojovat se všemi. Má éra bude skvělá, budu hodně aktivní šampion."

"Nestojím o zápasy s nováčky, co se derou na vrchol, ani s těmi, co už jim někdo zničil bilance. Nemá žádný smysl s nimi bojovat, pokud teda nechci jen zápasit. Takže pokud nemůžu dostat titulák, dejte mi vyzyvatele – kohokoliv, o kom si UFC myslí, že to je. Dejte mi ho. Dejte mi Dricuse, Israele, nebo jestli to je pořád Robert Whittaker, tak mi dejte toho. Přejedu přes kohokoliv budu muset, ale titul je můj cíl. Ne bojovat s tamtím nebo tamtím a chlubit se na internetu. Snažím se teď vydělat peníze pro svou rodinu a byznys je pro mě prioritou. Až budu v pozdější fázi své kariéry a titul už mi bude ukradený, tak budu zápasit s kýmkoliv. Těším se na to, až budu moct zápasit každý druhý víkend. Ale teď musím být chytrý."

*Nakonec ale Cannonier své stanovisko přehodnotil a kývl na zápas se sedmým Romanem Dolidzem, který se bude chtít po prohře s Vettorim vrátit na vítěznou vlnu.

 

Zdroje:  The Schmo , The MMA Hour

Nejnovější články