Tony Ferguson půjde o váhu výš a vyzve nebezpečnou čínskou "Pijavici"

Tony Ferguson půjde o váhu výš a vyzve nebezpečnou čínskou "Pijavici" Tony Ferguson | zdroj: Profimedia

Ani po 4 prohrách v řadě se Tony Ferguson nevzdává a věří, že s novým týmem ještě dokáže velké věci.

Američan Tony Ferguson v posledních letech neprožívá nejlepší kariérní období. Podle mnohých měl být právě on tím, kdo porazí Khabiba Nurmagomedova, na prokletý zápas ale nikdy nedošlo. O poslední šanci "El Cucuy" přišel, když prohrál s Justinem Gaethjem. Tím zároveň skončila jeho vítězná série trvající 12 zápasů a prohry začaly rychle přibývat, postupně nestačil na Oliveiru, Dariushe a naposledy ani na Chandlera, od kterého vyfasoval jeden z nejbrutálnějších knockoutů v dějinách UFC.

Zatímco se začínají ozývat hlasy, že by měl Tony raději odejít do důchodu, on věří, že v oktagonu ještě může něco dokázat. Po poslední tvrdé porážce ale uznal, že je čas na změnu a bude potřeba se začlenit do nějakého většího týmu. Nakonec zakotvil ve věhlasné Jackson-Wink Academy, z níž vzešel například Jon Jones či Holly Holm.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Brandon Gibson (@sixgungibson)

Po více než 10 letech se Tony navíc vrátí do welterové divize (77,1 kg). Dana White na tiskové konferenci po turnaji UFC 278 prozradil, že tam "El Cucuye" přivítá čínský bojovník Li Jingliang, kterému se přezdívá "Leech" (Pijavice).

Limu aktuálně patří 14. příčka v divizi. V UFC má bilanci 11-5, naposledy se blýsknul vítězstvím na TKO nad Muslimem Salikhovem. Do paměti většiny fanoušků se ale zapsal spíše soubojem s Khamzatem Chimaevem, který ho zničil v prvním kole. 

Pro Tonyho se nebude jednat o snadného soupeře. Li sice nepatří k úplné špičce, ale pro KO nechodí daleko, navíc bude mít oproti Tonymu pravděpodobně váhovou a silovou převahu. Uvidíme ale, v jaké formě se Tony pod vedením renomovaných trenérů Jacksona a Winkeljohna ukáže. Pokud se mu přes "Leeche" podaří projít, byl by to pro něj vytoužený restart kariéry. Welter je ale aktuálně v UFC hodně nabitý a vystoupat na vrchol bude pro Fergusona ve 38 letech už takřka nemožné.

Duel Jingliang vs. Ferguson se odehraje 10. září na UFC 279, jemuž vévodí očekávaný souboj Nate Diaz vs. Khamzat Chimaev.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články