Trapas. Dana White si nevzpomněl na jméno svého šampiona, kdysi za to přitom kritizoval jiného promotéra

Trapas. Dana White si nevzpomněl na jméno svého šampiona, kdysi za to přitom kritizoval jiného promotéra Dana White a Islam Makhachev | zdroj: Profimedia

V UFC jsou pod smlouvou stovky bojovníků. Není tedy možné, aby si Dana White všechny pamatoval jménem. To ale neplatí pro šampiony, o to víc, když je za pár dnů čeká obrovský zápas.

 

Už tento víkend se v Austrálii odehraje očekávaný turnaj UFC 284, jemuž vévodí velkolepý souboj dvou šampionů. Alexander Volkanovski půjde z pérové divize o váhu výš, aby se pokusil získat druhý pás do sbírky, v cestě mu ale bude stát Islam Makhachev, na něhož v posledních letech nikdo nedokázal vyzrát.

A právě dagestánský šampion lehké váhy si postěžoval, že organizace tento zápas dostatečně nepropaguje. "Promo není velké. Sám White má problém, nevěnuje tomu pozornost. Tady v Perthu o zápase všichni vědí a čekají na něj. Ale pokud jde o pay-per-view přenos, dalo se udělat víc. S Volkanovskim jsme se setkali pouze jednou, a to v Sydney. Mohli jsme uspořádat světové turné, mohli jsme uspořádat tiskovou konferenci v Americe," nechal se Makhachev před pár dny slyšet.

A šéf UFC mu dal nepřímo za pravdu, když se jej na zápas zeptali na tiskové konferenci po UFC Fight Night v Las Vegas. "Nemyslím si, že se něco takové někdy událo, jednička a dvojka žebříčku bez rozdílu vah proti sobě. Je to monstrózní fight a jen návštěvnost bude podobná jako v Madison Square Garden. A předprodej PPV přenosů je... Kdybych tu měl svůj telefon, všechno bych to s vámi prošel. Poráží to všechny zápasy tohohle typu a pravděpodobně to i překoná náš rekord PPV prodejů v Austrálii a na Novém Zélandu, což byl Conor a někdo. Ale vypadá to, že tohle to překoná," sypal ze sebe White otřepané fráze.

"A když se bavíme o odkazu. Pokud Volkanovski zvládne vyhrát, bude to samozřejmě obří věc," pokračoval šéf UFC, ale pak se kolovrátek zadrhl. "A jestli... pokud... však vy víte... mmm... zvládne vyhrát, tak to... je na cestě k vybudování neuvěřitelného odkazu."

Že promotér zapomene jméno jedné ze svých největších hvězd, by se ještě dalo s přivřením obou očí pochopit. Jenže White si kritiku rozhodně zaslouží, neboť to byl právě on, kdo se za podobné faux pas ostře pustil do bývalého boxera a nyní promotéra Oscara de la Hoyi. "On se objevil na tiskového konferenci svého vlastního galavečera a neznal jméno jediného bojovníka. A co je ještě šílenější, že si je ani nenapsal na kousek papíru, idiot," řekl ve vysílání ESPN před zhruba 4 lety. A internet na takové věci nezapomíná.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články