Triple C zvažuje návrat. Udělá důležitý krok, který by ho přiblížil vysněnému zápasu o třetí titul?

Triple C zvažuje návrat. Udělá důležitý krok, který by ho přiblížil vysněnému zápasu o třetí titul? Henry Cejudo a Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Už to tu bylo několikrát, Henry Cejudo vykřikoval, že se vrátí zpět do oktagonu. Teď to ale vypadá, že bychom ho možná mohli vidět v oktagonu ještě letos.

V roce 2008 získal zlato na olympiádě, o deset let později sesadil z trůnu muší váhy UFC fenomenálního Demetriouse Johnsona, následně ukořistil i šampionský pás ve vyšší bantamové váze. Byl navrcholu, ale po první obhajobě Henry Cejudo všechny překvapil, když ukončil kariéru. Od té doby se "Triple C" dal na dráhu trenéra, jehož rady vyhledávají špičky MMA.

Myšlenky na návrat se ale nikdy nevzdal. Dlouhodobě vyzývá šampiona pérové váhy Alexandera Volkanovskiho. Ten naposledy bojoval o víkendu, kdy totálně přejel Chan Sung Junga. Korejskou Zombie přitom pomáhal připravovat právě Cejudo. On sám je přesvědčen, že by na Australana v kleci vyzrál.

„Kdybych mohl s Volkanovskim bojovat, porazil bych ho. Není to o tom, že bych ho zabil, ale prostě bych ho přechytračil, přelstil. Věřím, že mám pořád ty schopnosti - rychlost, wrestling, IQ, zkušenosti, tvrdost, abych pro něj byl opravdovou výzvou. Ale je to na vás fanoušcích a na Danu Whiteovi. Já jsem pro a oni to vědí, už jsem to říkal. Udělejme z toho pořádnou výplatu. Mohl bych se stát prvním trojitým šampionem, anebo by on mohl umlčet trapáka. Bylo by to zajímavé pro všechny, všichni by se dívali. Tak co, Dano?“ obrátil se Cejudo během svého podcastu Triple C & Schmo s řečnickou otázkou na šéfa UFC. Vzápětí si ale zřejmě vzpomněl, že White posledně odpověděl jasně - Pokud se chce Henry vrátit, ví, co má udělat.“ Narážel tím na to, že bývalý šampion není aktuálně testován na zakázané látky.

„Víte, co, promluvím si s Alim (Cejudův manažer, pozn. red.) a v pondělí se rozhodnu, jestli vstoupím do testovací programu USADA,“ dodal Henry vzápětí. Připomněl ale také, že za průměrné peníze se namáhat nebude.

Návrat do bantamové divize ho neláká. Je totiž přesvědčený, že by Sterlinga i Yana s přehledem porazil a nepotřebuje to sám sobě dokazovat. Ve Volkanovskim ale vidí mnohem větší problém, koneckonců uznává, že Australan aktuálně patří na druhou příčku žebříčku nejlepších bojovníků bez rozdílů vah.

Nutno uznat, že pokud by měl "Triple C" proti někomu v pérové váze šanci, pak je to asi právě Volkanovski, který nepatří mezi nejvyšší a na Henryho by měl k dobru pouhých 5 centimetrů. Henrymu se také pomalu zavírá časové okno, je mu totiž 35 let a ve špičkové formě už zřejmě nevydrží dlouho. Bohužel pro něj má ale UFC špatnou zkušenost s podobnými navrátilci a oprávněně se bojí, že by se Američan vrátil pouze na jeden zápas, poškodil jim hvězdu a znovu ukončil kariéru jako to před lety udělal Georges St. Pierre.

Manažer Ali Abdelaziz ale zůstává optimistický. „Věřím, že ho uvidíme zpátky na konci léta,“ nechal se slyšet. My jsme trochu skeptičtější, a pokud se s UFC nakonec domluví, viděli bychom to spíše na podzim či závěr roku. Organizace ale zřejmě dá v titulové bitvě přednost Hollowayovi. Jestli ho ale Volkanovski znovu porazí, mohla by přijít řada i na Cejuda.

Zdroje:  YouTube - The Triple C & Schmo Show

Nejnovější články