UFC 294 v Abu Dhabí dostalo dva hlavní taháky, soupeře znají Chimaev i Makhachev

UFC 294 v Abu Dhabí dostalo dva hlavní taháky, soupeře znají Chimaev i Makhachev Ze selhání na váze si Chimaev těžkou hlavu nedělal. | zdroj: Profimedia

Na podzim se UFC opět přesune do Abu Dhabí a není žádným překvapením, že prim budou hrát muslimští bojovníci.

Turnaji UFC 294 bude vévodit titulový souboj v lehké váze. Půjde o odvetu mezi Islamem Makhachevem a Charlesem Oliveirou. Ti se na stejném místě utkali loni v říjnu, kdy skvěle připravený Dagestánec sesadil fenomenálního Brazilce z trůnu, který poté obhájil těsným vítězstvím nad králem pérové divize Alexanderem Volkanovskim. Oliveira následně potvrdil kvality eliminováním rozjetého Beneila Dariushe.

Makhachev si sice před pár dny zkoušel domluvit souboj se šampionem Leonem Edwardsem o jeho welterový titul, o to ale pravděpodobně nejevilo zájem ani vedení organizace, které plánuje "Rockyho" postavit proti Colbymu Covingtonovi. Jejich zápasu bychom se mohli dočkat už na turnaji UFC 295.

Odveta s Oliveirou bude pro Makhacheva určitě riskantnější. Naposledy sice Brazilce naprosto přejel, je ale jasné, že "Du Bronx" s trenéry důkladně zanalyzuje, co v prvním zápase nefungovalo, a bude tentokrát o dost lépe připraven.

Návrat Khamzata Chimaeva

Do akce se po více než roční pauze vrátí také Khamzat Chimaev. Ten naposledy loni v září rychle vyřídil Kevina Hollanda, teď ho ale čeká možná největší zkouška dosavadní kariéry – Paulo Costa. Brazilský svalovec vystoupal v roce 2020 s čistým štítem až k titulovému zápasu. S Israelem Adesanyou ale narazil a následně na body nestačil ani Vettorimu, duel se navíc kvůli jeho naprostému selhání při shazování musel odehrát v domluvené váze. Naposledy sice zvítězil, totálně vyčerpaného Rockholda ale nedokázal ukončit. Do zápasu s čečenským "Vlkem" tak rozhodně nebude nastupovat jako favorit.

Khamzat naposledy rovněž selhal při shazování, po nuceném přechodu do střední váhy ale dostane šanci proniknout rovnou do nejlepší desítky. Vzhledem k situaci v této divizi by ho mohla působivá výhra navíc katapultovat rovnou k titulové šanci. Zápas s Costou má navíc příběh, loni totiž měli v tělocvičně menší roztržku a od té doby je mezi nimi zlá krev.

Souboje budoucích hvězd

Na turnaj do Abu Dhabí byly oznámeny také dva další zajímavé zápasy. Nassourdine Imavov, týmový parťák Ciryla Ganea, bude bránit vrata do nejlepší patnáctky střední váhy před Ikramem Aliskerovem, který se v UFC letos uvedl působivým KO a je mu předvídána velká budoucnost. Mezi profesionály koneckonců zatím nestačil na jediného z patnácti soupeřů, tím byl navíc právě výše zmíněný Chimaev.

A nebude chybět ani supertalent Muhammad Mokaev, který si neohroženě razí cestu na vrchol muší divize, kde mu aktuálně patří jedenáctá příčka a čeká jej další schod v podobě desátého Tima Elliotta, který už v UFC válčil už v dobách, kdy jeho nadcházející soupeř ještě ani netrénoval MMA. Zvítězí zkušenosti anebo dravé mládí?

UFC 294 se odehraje 21. října na "bojovém ostrově" Yas v Abu Dhabí. O změnách na startovce vás budeme informovat.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články