UFC mě chce odstranit a jejich poslední nadějí je Cejudo, zlobí se šampion Sterling

UFC mě chce odstranit a jejich poslední nadějí je Cejudo, zlobí se šampion Sterling Šampion Aljamain Sterling | zdroj: Profimedia

Skoro to vypadá, že Aljamain Sterling nemá rád výzvy a rád by se vykroutil ze souboje s bývalým dvojitým šampionem.

Aljamain Sterling o víkendu hravě obhájil titul v bantamové váze (61,2 kg) proti ex-šampionovi T.J. Dillashawovi, kterého zradilo rameno. Na bujaré oslavy ale zřejmě nebude čas, protože se šampionovi rýsuje další velký zápas. V úvahu připadají dva soupeři – Sean O'Malley a Henry Cejudo

První jmenovaný se po těsné výhře nad Petrem Yanem do tituláku moc nehrne a i šéf UFC Dana White na poturnajové tiskové konferenci uvedl, že dalším vyzyvatelem by mohl být spíš Cejudo. Bývalý dvojitý šampion sice plánoval uzmout pás ve vyšší divizi (65,8 kg), jenže tamější šampion Alexander Volkanovski má podobný cíl, a tak si domluvil souboj s nově korunovaným šampionem lehké váhy (70,3 kg) Islamem Makhachevem.

Sterling se nijak netají tím, že se mu Cejudo jako soupeř moc nezamlouvá. "Není Dana ten nejvtipnější chlap? Mám ho na osobní úrovni mimo kamery rád, ale některé věci, které říká, jsou občas mimo moje chápání. Řekneš, že kdo vyhraje duel O'Malley versus Yan bude vyzyvatelem, protože to dává smysl. No a po zápase se všechno změní a vhodíš do mixu Henryho Cedooda," rozhohnil se Aljo v pořadu The MMA Hour.

"Vůbec to nechápu, protože ten chlap přes dva roky nebojoval. Nechceš mu dát titulák v pérové váze, aby se mohl stát trojitým šampionem, proti čemuž já nejsem, protože jestli si to někdo za zásluhy zaslouží, tak je to on. Nejsem v žádném případě hater, ale pak se ten chlap po dvou letech vrátí, bojoval v muší divizi (56,7 kg), v bantamu možná dvakrát, a má hned dostat titulák. Za co?"

"Pás vyhrál proti Marlonu Moraesovi, tehdy byl volný. Pak bojoval s Dominickem Cruzem, který to vzal na poslední chvíli přímo z gauče, protože to byla jeho životní příležitost. Takže, pokud budeme upřímní, nejsme stejní. Já bojoval proti chlapům, kteří za sebou měli celé přípravné kempy. Proti chlapům s výhrami a prověřenými schopnostmi. Jasně, Marlon Moraes mě možná uspal, ale podívejte se, kde je teď on a kde já. Vrátil jsem se a ukázal, že jsem jeden z nejlepších, ne-li nejlepší bojovník ve své váze."

"Podle mě je teď největší zápas asi O'Malley, co se týče jeho popularity, jeho výkonů."

Z pragmatického hlediska lze Sterlinga pochopit. Šance, že by ho v dohledné době O'Malley porazil, je naprosto minimální. Nepřehlédnutelný "Suga" ale zároveň přitáhne obrovskou pozornost, nejspíš i větší než bývalý dvojitý šampion a zlatý olympijský medailista Cejudo. Ten by navíc v zápase představoval mnohem větší hrozbu.

"Skoro mám teď pocit – můžu se samozřejmě plést – jako by hledali poslední naději, někoho, kdo dokáže Aljamaina Sterlinga odstranit."

Podle šampiona bude záležet, s jakou finanční nabídkou UFC přijde. Pokud na zápas dojde, očekává relativně vyrovnanou bitvu, ve které by ale Cejuda předčil především v boji na zemi. "Musel by to celou dobu udržet v postoji, co bude dělat, až ho dostanu na zem? Vezmu tě dolů, dostanu se ti do zad a to je konečná."

"Jednu věc vám ale řeknu s jistotou, výprask ode mě nediskriminuje. Všechny rasy, všechny barvy ho můžou dostat. Opravdu na tom nezáleží, jestli to bude Henry Cejudo, Marlon "Chito" Vera z Ekvádoru nebo O'Malley se svými barevnými vlasy, pan Cukřík. Nebo jestli to bude odveta s Petrem Yanem, protože moc dobře víme, že UFC rádo dává titulové šance lidem, kteří naposled prohráli. Nebo jestli to chtějí dát Cory Sandhagenovi, možností je hodně."

UFC si ale údajně vybralo jako příštího vyzyvatele Cejuda a snaží se jeho duel se Sterlingem domluvit na UFC 284, které se odehraje 12. února v Austrálii. Přiznejme si, že pro skalní fanoušky MMA je to momentálně asi nejzajímavější varianta. "Triple C" byl sice skoro dva a půl roku v "důchodu", ale stále trénuje a odcházel na vrcholu, takže by bylo zajímavé vidět, jak by proti němu současný šampion obstál.

Zdroje:  Tisková konference UFC , The MMA Hour

Nejnovější články