UFC se vrací do Londýna! Které zápasy byste si neměli nechat ujít?

UFC se vrací do Londýna! Které zápasy byste si neměli nechat ujít? zdroj: Getty Images

UFC se po 3 letech opět představí v Londýně. Pro nás to znamená, že budeme moci sledovat přímý přenos v parádním čase.

Muhammad Mokaev vs. Cody Durden

Turnaj UFC London dnes odstartuje v 18:30 našeho času a rozhodně se vyplatí sledovat jej od začátku. Do prvního zápasu totiž nastoupí Muhammad Mokaev, teprve 21letý Dagestánec, který od 12 let žije v Anglii a patří k nastupující generaci bojovníků, kteří první zkušenosti sbírali mezi amatéry. Tam tenhle supertalent posbíral několik titulů a skóre 23-0, načež se přesunul mezi profesionály. Tam za čtrnáct měsíců stihl posbírat 6 vítězství a přišla pozvánka do UFC. 

Mokaev se netají tím, že by se rád stal nejmladším šampionem v dějinách UFC. Tím je zatím stále Jon Jones, kterému se to povedlo ve věku 23 let a 242 dnů. Na to Muhamamadovi zbývají ještě více než 2 roky. Prvním překážkou na cestě k titulu pro něj bude Cody Durden. Američan zatím v nejslavnější organizaci absolvoval 3 zápasy a jako vítěz odcházel jen jednou, v posledním zápase. Pro mladého dravce by měl být pouze odrazovým můstkem ke známějším jménům muší divize, kde k vrcholu trpělivě stoupá také český zástupce David Dvořák.

Muhammad Mokaev Muhammad Mokaev | zdroj: Profimedia

Nikita Krylov vs. Paul Craig

Jen o něco málo výš se na startovce nachází souboj dvou ostřílených borců, konkurentů Jiřího Procházky z polotěžké divize. Oba navíc v boji sází především na své zemařské dovednosti, takže bude zajímavé sledovat, kdo bude mít navrch.

Nikita Krylov je sice aktuálně v žebříčku výše, ale v poslední době střídal výhry s prohrami. Ty sice přišly s těmi nejlepšími - Blachowiczem, Teixeirou či Ankalaevem, ale i kdyby teď Krylov dokázal porazit Paula Craiga, nic moc mu to nepřinese. Skotský bojovník je ve zcela rozdílné situaci, jede na vlně 3 vítězství v řadě a trpělivě stoupá vzhůru.

Shamil Abdurakhimov vs. Sergei Pavlovich

Souboj dvou těžkotonážníků z Ruské federace. Sergei Pavlovich neměl vstup do UFC zrovna snadný. Promotéři ho totiž na přivítanou předhodili velezkušenému Alistairu Overeemovi a ten ho nepustil do druhého kola. Chuť si Pavlovich spravil dvěma rychlými výhrami, jenže to bylo v roce 2019, od té doby nebojoval. Vítězství by nad Dagestáncem by ho ale rychle mohlo katapultovat do top 10 nejtěžší váhové divize. 

Gunnar Nelson vs. Takashi Sato

Gunnara Nelsona jsme v akci neviděli už dva a půl roku, poslední 2 zápasy prohrál, ale nutno uznat, že čelil elitním soupeřům - Edwardsovi a Burnsovi. Přesto bude proti japonskému soupeři, který vzal zápas jako náhradník, favoritem.

Takashi Sato by měl mít teoreticky navrch v postoji, bojuje z opačného gardu a především jeho zadní úder má dostatečnou razanci k tomu, aby kohokoliv poslal do říše snů. Nelsona ale nebude díky jeho skvělému pohybu snadné zacílit. Islanďan by měl také tahat za delší konec provazu na zemi, jenže dostat tam bývalého judistu nebude snadné.

Paddy Pimblett vs. Kazula Vargas

Paddy Pimblett je doma v Anglii obrovskou hvězdou a velké věci od něj očekává také UFC. Debut sice vyhrál, ale svým výkonem nás pochybovače úplně nepřesvědčil, protože obdržel několik tvrdých úderů, které ustál jen díky své beraní hlavě. 36letý Rodrigo Vargas by pro něj ale neměl být větší překážkou, byť ho bude kupředu hnát obava z vyhazovu, a zřejmě poslouží pouze jako potrava pro vycházející hvězdu. 

Arnold Allen vs. Dan Hooker

Danu Hookerovi se v poslední době moc nedařilo, a tak se rozhodl zkusit štěstí v nižší pérové váze, kterou zázračně dokázal navážit. Tam ho přivítá domácí Arnold Allen (17-1). Angličan s přezdívkou "Všemohoucí" v UFC zatím válí, kvůli ne úplně divácky vděčnému stylu ale zatím zůstává mimo radar většiny fanoušků. Po 8 výhrách mu v divizi patří sedmá příčka, zatím ale nečelil zvučnějším jménům. Skalp tvrdého Novozélanďana by tedy mohl být jeho vstupenkou ke hvězdám.

Alexander Volkov vs. Tom Aspinall

O hlavní zápas turnaje se postará šestka žebříčku těžké váhy Alexander Volkov, který v oktagonu přivítá domácí hvězdu Toma Aspinalla, který je na jedenácté pozici. Aspinall je obrovský talent, který má komplexní styl boje a dokáže velice dobře kombinovat svůj rychlý boxing se skvělým jiu-jitsu. Volkov je ale velice nebezepečný veterán, který byl v kleci s těmi nejlepšími a dokáže si tam zjednat respekt svým tvrdým strikingem. Pro Aspinalla to bude určitě nejtěžší souboj v kariéře a uvidí se, jestli je připraven dostat se mezi elitní bojovníky těžké divize. Pro Volkova by výhra pravděpodobně žádný větší posun neznamenala, ale prohra by mohla hluboko srazit jeho šance na případnou budoucí titulovou šanci.

Zdroje:  ufc.com , Sherdog.com

Nejnovější články