Senzační obrat zápasu! Drew Dober ustál peklo a pak ho vrátil svému soupeři

Senzační obrat zápasu! Drew Dober ustál peklo a pak ho vrátil svému soupeři Drew Dober otáčí zápas po předchozím pořádném výprasku. | zdroj: Getty Images

Terrance McKinney byl několikrát hodně blízko ukončení zápasu, ale Drew Dober měl jiné plány a nakonec to byl on, kdo odcházel jako vítěz.

Neuvěřitelný obrat zápasu se podařil americkému bojovníkovi Drew Doberovi, který se na dnešním turnaji UFC utkal s mladým talentem Terrancem McKinneym. Dober je ve svých 33 letech stálicí UFC a v organizaci bojuje už téměř 10 let. V posledních dvou zápasech ale prohrál a chtěl si vylepšit reputaci na mladém Terranci McKinneym. Ten vlétl do UFC hodně zostra a hned prvním zápasem udělal rekord lehké divize za nejrychlejší KO, když Matta Frevolu knockoutoval za pouhých 7 vteřin. McKinney je pořádně hladový, o čemž svědčí nejen to, že vzal zápas s Doberem na poslední chvíli, ale také to, že bojoval už před 2 týdny, kdy porazil Farese Ziama na rear naked choke – jak jinak než v prvním kole.

Zápas začal pro McKinneyho skvěle, zasáhl Dobera kolenem do hlavy a poté jej srazil k zemi tvrdými údery. Tam pokračoval baráží úderů a už to vypadalo, že si připíše další rychlé KO. Ale Dober ukázal srdce bojovníka a nevzdal se. Odkopl svého protivníka a postavil se na nohy, zatímco stále přijímal jeho údery.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @everything__mma

McKinneyho ofenzíva pokračovala a znovu se trefil kolenem do Doberovi brady, kterým jej opět poslal k zemi. Ale Dober se zase postavil, aspoň na chvilku, než jej Terrance vzal znovu na zem. Tam se sice zápas na chvíli uklidnil, ale když se Dober postavil, schytal od Kinneyho ještě dobrý highkick na hlavu. To však ustál a vypadalo to, že si začíná věřit. O chvíli později chytil už unaveného McKinneyho do klinče, kde mu dal koleno do hlavy a na zemi spustil krupobití úderů. Terrance byl viditelně otřesený a nezmohl se na větší obranu, což mělo za následek zastavení zápasu a výhru pro Drew Dobera na TKO.

Takové divoké první kolo nečekal nikdo, ani sám Drew, který v pozápasovém rozhovoru prozradil, jak dokázal vydržet McKinneyho nápor:

„Kámo, ten týpek bouchá fakt tvrdě," svěřil se Dober komentátorovi Paulu Felderovi. „Tohle bylo jedno z mých nejtěžších prvních kol v kariéře, ale vím, že mám zkušenosti a jsem hrozně soutěživý. Nevzdávám se, jsem z Nebrasky a takhle jsme tam trénovaní. Věděl jsem, že musím vytrvat a že on později začne uvadat.“

Doberův soupeř Terrance McKinney si z porážky ale nedělal moc těžkou hlavu a ocenil vzájemné střetnutí: "Asi jeden z nejzábavnějších prvních kol, jaké jsem zažil. To byla pořádná bitka!"

Hned po zápase si Dober začal hledat dalšího soupeře a rád by se utkal s dalším tvrďákem lehké divize:

„Mám rád zápasy, které zajímají fanoušky, mám rád skvělé zápasy proti lidem, které respektuji, jako třeba Terrance a takoví chlapi. Je tu jeden takový chlápek, Bobby Green, o zápas s ním bych měl zájem, tak mi dej vědět, kdy budeš moct.“           

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články