Ukrajinská bojovnice ukončila soupeřku a se slzami v očích připomněla válku, která zuří v její zemi

Ukrajinská bojovnice ukončila soupeřku a se slzami v očích připomněla válku, která zuří v její zemi Maryna Moroz oslavuje vítězství nad svojí rivalkou. | zdroj: Getty Images

Skvělý výkon, za který dostala bonus 50 tisíc dolarů, předvedla ukrajinská bojovnice Maryna Moroz. Po zápase ale neudržela slzy kvůli válce ve své rodné zemi.

Všichni Ukrajinci teď prožívají velice těžké období, Rusko napadlo jejich zemi a ti, kteří jsou v zahraničí, se bojí o své rodiny, které tam zůstaly. Ukrajinská bojovnice Maryna Moroza, která dnes zápasila na turnaji UFC 272 není výjimkou. I ona má na Ukrajině rodinu a v posledních dnech zažívala hodně stresu a obav. Ty ale musely jít na chvíli stranou, protože jí čekal důležitý zápas proti velké rivalce.

Tou byla kazašská bojovnice Mariya Agapova, která je bývalou tréninkovou parťačkou Maryny z dob jejího působení v American Top Teamu. Podobně jako mezi Covingtonem a Masvidalem také mezi dívkami panuje velká rivalita a nepřátelská atmosféra by se dala krájet. Maryna totiž řekla, že Agapova byla vyhozena z ATT především kvůli braní drog a vyhrožování na trénincích. To kazašská bojovnice odmítá a vzkázala, že Ukrajinku za tato slova potrestá.

Nakonec se k potrestání ale nedostala, protože Maryna jí téměř k ničemu nepustila a ukončila ji před limitem. Už od prvního kola měla Ukrajinka navrch a ukázala, že její grappling je o třídu lepší než Kazaščin. Šla hned do klinče, natlačila Agapovou na klec a tam ji strhla na zem. Snažila se ji uškrtit ze zad, ale to se jí nedařilo a ke konci kola se Agapové nakonec podařilo otočit pozici.

Ve druhém kole to už ale byla jenom ukrajinská bojovnice, která tahala za nitky a nedovolila Kazašce vůbec nic. Hned v úvodu kola jí znovu strhla na zem, kde jí vlezla na záda a dopřávala jí pořádné bití. Agapova nemohla nalézt adekvátní odpověď a začala dělat chyby. Jednu z nich Maryna využila a chytila soupeřku do arm-trianglu, který utáhla velice těsně. Netrvalo dlouho a Agapova byla donucena odplácat, aby nešla spát.

Maryna Moroza tak vyhrála už ve druhém kole po naprosto dominantním výkonu a z vítězství měla ohromnou radost. V pozápasovém rozhovoru pak velice emotivně sdělila, že poslední dny pro ni kvůli napadení její země nebyly vůbec lehké.

„Jestli to víte, moje země je teď ve válce a moje rodina je na Ukrajině. Měla jsem těžký týden. Bála jsem se. Plakala jsem, protože moje rodina je právě teď ve špatné situaci,“ řekla po zápase Maryna za velké podpory od diváků. „Děkuji všem, kteří mi psali a podporovali mě, protože tento týden byl pro mě těžký. Chtěla jsem brečet, kvůli válce v mé zemi. Děkuji vám všem,“ poděkovala se slzami v očích.

Ještě před zápasem Maryna poslala vzkaz přímo Putinovi a ten si ruský diktátor za rámeček určitě nedá: „Táhni do haj*lu, d*vko! Miluju svoji zemi, nesahej na Ukrajinu!

„Je to těžký čas pro Ukrajinu,“ pokračovala Moroz. „Chci podpořit moji zemi, mého prezidenta, celou armádu na Ukrajině a chci říct, že my nechceme válku. Bojím se o svoji rodinu. Budu bojovat a ukážu, že Ukrajinci jsou silní a ukrajinská vlajka bude vidět v oktagonu.“

Maryna za svůj svoji dominantní show navíc dostala bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera, takže její mise byla rozhodně úspěšná.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články