UFC vyhazovalo ve velkém, saky paky si balí 11 bojovníků

UFC vyhazovalo ve velkém, saky paky si balí 11 bojovníků Nick Maximov po boku svého mentora Nathana Diaze | zdroj: Profimedia

Dostat se do UFC je těžké, ještě těžší ale je se v něm dlouhodobě udržet. Organizace neustále nabírá nové talenty a ti, kteří nevyhrávají, musí z kola ven. Kdo to byl tentokrát?

Ještě donedávna neporažený Askar Askarov měl sice slušně nakročeno k tomu, aby si v muší váze zabojoval o titul, poslední krok se mu ale nepovedl, když nestačil na Novozélanďana Kai Kara-France. Později se nechal slyšet, že nebyl po operaci ještě stoprocentně v pořádku. A zdravotní stav se zřejmě nelepšil, protože před dvěmi týdny nedokázal splnit váhový limit a dokonce odmítl soupeřovu nabídku zápasit v domluvené vyšší váze. Souboj s Brandonem Royvalem tak musel být zrušen.

Před pár dny Askarov informoval, že vedení UFC sám požádal o propuštění, přestože mu ve smlouvě ještě zbýval jeden zápas. "Nejprve si dám do pořádku zdraví a pak uvidím, co a jak," napsal na Instagram dagestánský bojovník, který je takřka hluchý a nemůže tedy v průběhu boje na rozdíl od kolegů využívat rady trenérů.

Řady UFC bojovníků opouští také Polák Krzysztof Jotko. Ten se do elitní organizace před 9 lety dostal s líbivou bilancí (14-0), o neporazitelnost však přišel hned ve druhém zápase. Výhry u něj ale i nadále jasně převažovaly. Osudným se mu možná stal nepříliš atraktivní styl boje, ze 17 utkání totiž před limitem vyhrál pouze jedno. Finální tečkou pro něj byla na začátku října porážka na submisi v prvním kole.

Konec Mishy Cirkunova velkým překvapením není. V posledních 5 letech vyhrával jen sporadicky, posledním hřebíkem do rakve bylo před 2 týdny tvrdé KO, které vyfasoval od Menifielda.

Po dvou prohrách v řadě se loučí také Nick Maximov z týmu Nathana Diaze. Těžko říct, zda je příčinou nedostatečná výkonnost, nebo sehrál roli i Diazův odchod.

UFC dále opouští:

Louis Cosce (bilance v UFC 0-2, bilance celkem 7-2)

Magomed Mustafaev (bilance v UFC 3-2, bilance celkem 14-3)

Charlie Ontiveros (bilance v UFC 0-3, bilance celkem 11-9)

Jesse Ronson (bilance v UFC 0-2, jeden zápas bez výsledku, bilance celkem 21-12)

Andrew Van Camp (bilance v UFC 0-2, bilance celkem 15-7-1-1)

Darian Weeks (bilance v UFC 0-3, bilance celkem 5-3)

Jason Witt (bilance v UFC 2-4, bilance celkem 19-9)

 

Bilance bojovníků jasně ukazují, že dostat se do UFC je skutečně pouze začátek a v některých případech stačí jen 2 klopýtnutí, aby si fighter musel hledat angažmá jinde. Dobrou zprávou pro ně je, že po většině z nich okamžitě skočí jiné organizace.

Zdroje:  UFC Roster Watch

Nejnovější články