UFC opouští na vlastní žádost další hvězdný bojovník

UFC opouští na vlastní žádost další hvězdný bojovník zdroj: Profimedia

UFC do konce roku plánuje nevídanou čistku v řadách svých bojovníků. Zatímco jedni se třesou, aby si nemuseli hledat angažmá jinde, jiní opouští slavnou organizaci z vlastní vůle.

Bývalý šampion lehké váhy Anthony Pettis zveřejnil na svém Twitteru překvapivé rozhodnutí odejít z UFC. "S touhle společností jsem byl skoro 12 let a mám na to spoustu nádherných vzpomínek. Od mé první výhry světového titulu ve 23 letech (pozn. pod organizací WEC, kterou vlastnila stejná firma jako UFC) až k tomu, když jsem se stal ve 26 UFC šampionem ve svém rodném městě. Od účinkování na MTV po titulku Wheaties box. Budu navždy vděčný za všechno, co jsem s touhle firmou zažil, čeho jsem díky nim dosáhnul."

Pettis byl jednou z prvních opravdu velkých hvězd. Nejvíce se blýskl na poslední akci WEC, kde v posledních vteřinách titulového zápasu vytáhl neuvěřitelný "showtime kick" a zaskočil unaveného šampiona Hendersona. Video pak doslova oblétlo celý svět.

Mladý bojovník poté úspěšně navázal v UFC a o 3 roky později stanul na pomyslném trůnu lehké váhy. Nic ale netrvá věčně a od té doby, co v roce 2014 přišel, sbíral více proher než výher. Jeho zápasy ale vždy patřily k divácky atraktivním a Pettis občas dokázal vytáhnout doslova eso z rukávu. Vzpomeňme například nečekaný superman punch, kterým sestřelil karatistu Thompsona. Na sestřih jeho ukončení se můžete podívat ve videu níže.

Ačkoliv se Pettis s UFC rozchází v míru, nabízí se spekulace, proč se k takovému kroku rozhodl. Ještě o víkendu po poslední výhře totiž naznačoval, že jeho plán je vrátit se níž do lehké váhy a zkusit tam získat titul. Očividně si to ale rychle rozmyslel. Jedním z důvodů může být i to, že na uplynulém UFC Vegas 17 nebyl jeho zápas ani umístěn na hlavní kartu. To samozřejmě musí být pro bývalého šampiona, který byl zvyklý zápasit v hlavních zápasech, celkem znatelná rána. 

UFC tak přichází o velmi zajímavého bojovníka, po kterém určitě skočí další organizace. Samozřejmě není vyloučeno, že populárního Pettise nebudou chtít přenechat konkurenci a nabídnou mu lukrativní smlouvu. S plánovanou čistkou je to však velmi nepravděpodobné a jako reálnější varianta se jeví přestup do Bellatoru. V této organizaci totiž po odchodu z UFC zápasí Antonyho mladší bratr Sergio a ten si nemá důvod stěžovat. Naposledy dokonce dostal hlavní zápas večera. Nový vyzyvatel by se zamlouval i současnému šampionovi Patrickymu Freiremu, který ihned reagoval: "Brzy se vidíme!"

Jedno je jisté, "Showtime" ve svých 33 letech ještě rozhodně nevěší rukavice na hřebík. O tom ujistil i své fanoušky: "Dodávali jste mi energii do každého zápasu. A doufám, že se mi podařilo vám ukázat, že všechno je možné. Těším se na budoucnost v tomto sportu a slibuji, že ještě nekončím."  

Zdroje:  Twitter Anthony Pettis

Nejnovější články