UFC vyhodilo nejlepšího analytika a bývalého bojovníka Dana Hardyho, ten se k tomu sám vyjádřil

UFC vyhodilo nejlepšího analytika a bývalého bojovníka Dana Hardyho, ten se k tomu sám vyjádřil zdroj: Profimedia

Jedna hloupá hádka s kolegyní vyústila ve vyhazov jednoho z nejlepších analytiků, jaké UFC mělo.

UFC nedělá čistky jen mezi svými bojovníky, ale také mezi svým personálem. Velice nečekaně totiž rozvázalo spolupráci i s velice oblíbeným komentátorem a analytikem Danem Hardym.

Hardy byl sám bojovníkem v UFC, kde působil 4 roky ve welterové divizi (2008 – 2012) a dotáhl to dokonce i na pozici vyzyvatele, kde však v souboji o titul prohrál s legendárním GSP. V roce 2013 mu byla diagnostikována srdeční nemoc (Wolff-Parkinson-White syndrom), ale Hardy odmítl operaci srdce, která by mu pomohla, protože se podle vlastních slov cítí skvěle a jeho onemocnění jej v ničem nelimituje. Přestože Hardy nikdy oficiálně neodešel do důchodu, od roku 2013 se do oktagonu nevrátil. V poslední době ale často mluví o návratu do klece a dokonce si začal domlouvat souboj s Mattem Brownem.

Svoji kariéru v kleci vyměnil za mikrofon a stal se z něj skvělý analytik a komentátor UFC zápasů, který svoji odborností a dobrými postřehy obohatil nejeden zápas.

Jenomže tomu je teď konec a Hardy už pro UFC nepracuje. Detaily proč se tomu tak stalo nejsou úplně známy, ale za vše může podle všeho jedna hloupá hádka s kolegyní z UFC. K celému incidentu se Dan Hardy vyjádřil včera na svých stránkách:

„Omlouvám se za to, že jsem ohledně současné situace mlčel. Pořád hledám odpovědi a chvilku to trvá. Tohle můžu v současnosti říct.

Šlo o slovní nesouhlas mezi mnou a členem UFC štábu. Bylo to přímé, ale neagresivní a jednalo se o práci. Omluvil jsem se tomu jedinci za ostudu, kterou musel cítit, protože tomu byla přítomna skupinka kolegů z britských médií. Měli jsme pauzu během natáčení, několik hodin po zápase mezi Hollowayem a Kattarem, když došlo k té hádce. Naše konverzace se určitě mohla konat v lepším místě a za lepších okolností.“

Hardy také dodal, že není vyloučeno, že by se s UFC mohl usmířit a pokračovat ve své práci:

„Bylo mi naznačeno, že usmíření mezi mnou a UFC je možné a samozřejmě doufám, že k tomu dojde. Zatím jsem ještě neslyšel co na to říkal Dana (White), ani jsem s ním o tom nemluvil a zatím jsem tak nedostal jeho pohled na celou situaci.“

Tohle však nebyl první incident, kdy Hardymu hrozil vyhazov. Loni v létě totiž začal ze svého komentátorského stanoviště křičet na rozhodčího Herba Deana, který podle něj ukončil zápas příliš pozdě a bojovníkovi Jai Herbertovi nechal naložit zbytečně mnoho tvrdých ran, i když byl už v bezvědomí. Tehdy se to ještě obešlo bez potrestání, ale Dana White se vyjádřil, že i když má Dana Hardyho rád, pokud ještě jednou takto slovně zaútočí na rozhodčího, tak jej okamžitě vyhodí.

Je těžké odhadnout, o jakou hádku se muselo jednat tentokrát, že UFC vyrazilo dveře s tak schopným člověkem jako je Dan Hardy. Doufejme tedy, že se situace uklidní a my zase budeme slyšet jeho zápasové komentáře.

I kdyby se tak nestalo, Hardy bude i nadále zveřejňovat své zápasové analýzy na svém youtube kanále Fullreptile, které určitě stojí za shlednutí.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články