Usman se rozpovídal o souboji Edwardse s Covingtonem a vysvětlil, koho favorizuje

Usman se rozpovídal o souboji Edwardse s Covingtonem a vysvětlil, koho favorizuje Kamaru Usman vs. Leon Edwards | zdroj: Profimedia

S oběma zápasil a moc dobře je zná, i proto se bývalý šampion Kamaru Usman těší, až své rivaly o víkendu uvidí bojovat proti sobě. Komu dává větší šanci na vítězství?

Mezi UFC zápasníky není nikdo povolanější, kdo by měl analyzovat bitvu o titul welterové váhy (77,1 kg), než bývalý šampion Kamaru Usman. Právě on totiž s Edwardsem a Covingtonem v oktagonu strávil skoro dvě hodiny čistého času. Zatímco druhého jmenovaného dvakrát porazil, s "Rockym" prohrává 1-2 na zápasy.

"Je to hodně zajímavý fight, protože nikdo neváhá, kdo zvítězí. Jedni říkají - Covington ho utopí (stáhne na zem a tam přejede, pozn. red.) a druzí zase, že ho Leon vypne," rozpovídal se Usman v debatě s Danielem Cormierem. "Ale já i ty dobře víme, že styly dělají zápasy. Bojovník s tebou nereaguje stejně jako bude reagovat proti někomu jinému, kdo má jiné tělo a jiné schopnosti. Když stál Colby proti mě, tak věděl, že se mnou nemůže jen wrestlit, jako by to udělal proti většině jiných borců, kteří nedělali wrestling. A to stejné Leon – věděl, jak budu zápasit, ale že ho zároveň můžu trefit a vypnout. Sílu Covingtonova úderu takhle možná respektovat nebude."

Klíčovou roli bude podle Usmana hrát to, jak se Covington vypořádá s návratem po dlouhé pauze, naposledy totiž bojoval loni na začátku března. "Některým bojovníkům to nevadí, naopak doléčí zranění, zahojí si tělo, ale jiní za tak dlouho bez akce zreziví. Zásadní je tedy to, jaký Colby nastoupí. Bude to ten, který bojoval v prvním zápase se mnou, anebo to bude úplně nový chlap, kterého jsme rok a půl neviděli?"

Jako hlavní Covingtonovu zbraň vidí vysoké tempo. "Říkal jsem Colbymu, že kdybych neexistoval, tak by byl šampionem. Možná nemá takovou ránu jako já, ale natrefuje tě údery, které nečekáš. Nemusíš respektovat jeho sílu, ale on ti tam propašuje ten svůj zvedák, který mnou trochu otřásl, a rozjede baráž úderů, se kterou si většina borců neví rady. A všichni víme, že nic neudělá z bojovníka většího zbabělce než únava. A Covington toho umí využít."

Cormier s ním v tomhle bodě nesouhlasil, Colby podle něj tlačením na pilu bude riskovat víc. "Oba víme, že nejhorší, co se ti v oktagonu může stát, je to, když čekáš, že někoho vezmeš na zem, ale nedaří se ti to, a pak musíš zápasit tak, jak ti není úplně příjemné."

Podle Usmana ale dílčí neúspěchy Covingtona neodradí a bude se tvrdohlavě držet svého plánu, dokud se mu šampiona nepodaří strhnout na zem.

"Upřímně, Colby se mnou bojoval vyrovnaně, já jsem ho deklasoval až ke konci. Ale když se teď dívám na své zápasy s Edwardsem, tak nebyl jediný, kde bych v určitý moment absolutně nedominoval. A když jsem využil wrestling, tak nebyla chvíle, kdybych nemohl jít pro takedown. Jasně, musím mu dát kredit za to, jak zlepšil svou obranu proti nim, ale já jsem se mu přizpůsobil a bojoval jsem s ním v postoji, protože jsem věděl, že ho můžu knockoutovat. Colbymu je to jedno, viděli jsme to v jeho zápase s Lawlerem, bude to prostě pořád zkoušet, vyvine tlak, bude útočit a možná mu ten první ani druhý takedown nevyjde, ale ten osmnáctý už jo."

Kdyby prý Covington neměl tak dlouhou pauzu, tipoval by ho na vítěze. Takhle ale favorizuje současného šampiona, který si podle Usmana díky dvěma vítězstvím nad ním teď extrémně věří a je přesvědčen o tom, že je nejlepší welterovou vahou na světě. "Takže jen kvůli tomu hloupému sebevědomí tipuju Edwardse."

Zda tenhle tip vyjde, se dozvíme v neděli ráno. Hlavní část turnaje UFC 296 začne tradičně ve 4:00 ráno našeho času. Celá akce vypukne ale už o půlnoci.

Startovka vypadá následovně:

Hlavní část:

Leon Edwards vs. Colby Covington 

Alexandre Pantoja vs. Brandon Royval 

Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett

Shavkat Rakhmonov vs. Stephen Thompson

Vicente Luque vs. Ian Machado Garry

Prelims:

Josh Emmett vs. Bryce Mitchell

Irene Aldana vs. Karol Rosa

Cody Garbrandt vs. Brian Kelleher

Casey O’Neill vs. Ariane Lipski

Early prelims:

Alonzo Menifield vs. Dustin Jacoby

Tagir Ulanbekov vs. Cody Durden

Andre Fili vs. Lucas Almeida

Martin Buday vs. Shamil Gaziev

Randy Brown vs. Muslim Salikhov

Zdroje:  DC & RC

Nejnovější články