V postoji to byla bída, tak vzal svého soka na zem. Vémolův přemožitel "Joker" Hermansson vydřel výhru

V postoji to byla bída, tak vzal svého soka na zem. Vémolův přemožitel "Joker" Hermansson vydřel výhru zdroj: Profimedia

Seveřan Jack Hermansson překonal problémy v prvním kole a nakonec vybojoval cennou výhru nad nadějným mladíkem Shahbazyanem.

Jack "Joker" Hermansson (21-6) platí za jednoho z nejlepších zemařů v MMA. V minulosti se o tom přesvědčil například i Karlos Vémola, kterému švédsko-norský bojovník před 6 lety zlomil při armbaru ruku. Daří se mu i mezi elitou v UFC, kde ve střední váze vystoupal do TOP 10 a ještě donedávna byl v hodně nabité konkurenci horkým kandidátem na post vyzyvatele. Na konci loňského roku ho však zaskočil italský dravec Martin Vettori a vysloužil si tak šanci na reparát proti adesanyovi.

Pokud se chtěl Joker udržet v nejlepší desítce a uchovat si naději na zisk titulu, musel nyní potvrdit své kvality v souboji s o dekádu mladším Edmenem Shahbazyanem. Ještě donedávna neporažený "Zlatý hoch" takřka všechny své soupeře ukončil v prvním kole a měl tedy hodně solidně našlápnuto. Derek Brunson mu ale pohádkový vzestup ke hvězdám překazil technickým KO.

Souboj Hermansson versus Shahbazyan sliboval střet vynikajícího zemaře s nebezpečným postojářem a o výsledku mělo rozhodnout to, kdo si zvládne prosadit svůj způsob boje. Joker se nemusel obávat, že by se ho Edmen pokusil stáhnout na zem, a tak si držel ruce hodně vysoko u hlavy a po většinu času si pouze dával pozor, aby zbytečně neinkasoval. Hodně rozpačitě působily také jeho dva pokusy o takedown, které jeho Shahbazyan snadno odrazil. O vítězi prvního kola nebylo pochyb.

Bylo jasné, že pokud chce seveřan pomýšlet na výhru, bude muset změnit přístup. Od prvních vteřin druhého dějství tedy přešel do tlaku. A ve chvíli, kdy jeho soupeř docouval zády k pletivu, stáhl ho do svých vod na podlahu oktagonu. Misky vah se začaly okamžitě převažovat na druhou stranu. Shahbazyan ale ukazoval, že svou kůži nedá zadarmo. Po chvíli se probojoval zpět na nohy. Hermansson ho sice stáhl zpátky, ale talentovaný mladík hrozil gilotinou. S tou si však na zkušeného Jokera nepřišel. 

Hermansson neustále pracoval na své pozici a v mezičase obíjel svého soupeře údery a lokty. Dostat do plného mountu se mu však nedařilo. Naopak před koncem kola to byl Shahbazyan, kdo se protočil do výhodnější pozice. Bohužel pro něj ho v započaté ground and pound demolici zastavil závěrečný klakson. Po dvou kolech přesto bylo nejspíš bodově srovnáno.

Před posledním kolem se arménský kouč snažil svého svěřence nahecovat hodně plamenným proslovem a motivační fackou. Zdálo se, že to zabralo a v prvních vteřinách měl Shahbazyan opět navrch. Očividně mu však rychle došly síly a dal Hermanssonovi dostatek prostoru pro přenesení boje na zem. Tam už to pak byl doslova tah na jednu branku.

"Jsem šťastný, že jsem získal vítězství. Obzvlášť poté, co jsem prodělal covid, protože jsem nevěděl, jak bude mé tělo během zápasu reagovat. Nejsem ale ze svého výkonu úplně nadšený, především z prvního kola, kdy jsem nemohl najít správné načasování pro údery. Ale postupně jsem dokázal změnit přístup, vzal jsem to na zem, kde jsem dělal to, v čem jsem nejlepší."

Po cenné výhře má Joker na mušce hned několik soupeřů. "Jediný, kdo je nade mnou v žebříčku a nemá teď domluvený zápas, je Robert Whittaker, takže jestli se mu nechce sedět a čekat na titulový zápas, jsem připraven na výzvu. Pokud ne, tak třeba vítěz souboje Till versus Brunson, nebo vítěz duelu Cannonier –⁠ Costa."

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články