Válečná sekera byla zakopána, přesto si Strikland a Du Plessis dohodli souboj na život a na smrt

Válečná sekera byla zakopána, přesto si Strikland a Du Plessis dohodli souboj na život a na smrt Sean Strickland a Dricus du Plessis | zdroj: Profimedia

Ještě nedávno si šampion střední váhy Sean Strickland a vyzyvatel Dricus du Plessis nemohli přijít na jméno. Došlo to dokonce až tak daleko, že se porvali v hledišti. Nakonec se ale udobřili a žádná zlá krev mezi nimi před zápasem není, fanoušci však smutnit nemusí.

V neděli ráno nás čeká velký turnaj UFC 297, který nám mimo jiné přinese zápas o titul střední váhy. Šampion Sean Strickland se utká s nebezpečným Dricusem du Plessisem. Ten si svou titulovou šanci zajistil demolicí Roberta Whittakera, následně ale kvůli zranění odmítl zápas s Adesanyou, čímž si u šéfa organizace udělal vroubek.

Původně se tak očekávalo, že šanci zabojovat o titul dostane nezastavitelný Khamzat Chimaev, přestože by to byl jeho teprve druhý souboj ve střední váze, v tom předchozím navíc porazil bývalého šampiona welterové váhy, pro kterého to taktéž byla premiéra ve vyšší váhové kategorii. “Vlk”, jak si rodák z Čečenska přezdívá, se ale zranil, čímž otevřel dveře zápasu, který je pro mnoho fanoušků daleko zajímavější. 

Nový vyzyvatel se s šampionem hned na začátku nepohodl, když se začal navážet do jeho dětství, z kterého si Strickland odnesl spoustu traumat. Na tiskovce sice zůstalo jen u slov, když ale o pár dní později seděli kousek od sebe v hledišti turnaje UFC 296, došlo už na pěsti a dokonce i kousanec. 

Teď to ale vypadá, že se vše zklidnilo. Je dost možné, že to způsobila zpráva, kterou Sean Dricusovi poslal. V ní prý Jihoafričana varoval, že pokud znovu vytáhne téma dětství, tak jej pobodá, půjde do vězení a žádný zápas nebude. Du Plessis prozradil, že mu na oplátku nabídl, že také přestane s některými řečmi, pokud by pro něj byly za hranou. Dohoda proběhla úspěšně, kamery dokonce oba bojovníky zachytily, jak se při náhodném setkání přátelsky pozdravili a podali si ruce.

Že mezi nimi není žádná zlá krev potvrdili i na poslední předturnajové tiskovce. Strickland se k celé kauze vyjádřil poměrně jasně: “Řeknu to upřímně. Nikdy to pro mě nebylo osobní. Měli jsme tu paroháče O’Malleyho, který o mně mlel blbosti, o kterých nic neví. Já jdu tvrdě po všech. Myslíte si, že si tohle chování nezasloužím? Mám z tohohle z***a radost. Málokdy mě vidíte, že by mě něco rozhodilo, ale on mě dostal.” 

Vše pak zakončil prohlášením, že se fanoušci mají opravdu na co těšit. “Jdeme se tam navzájem zabít. Budeme bojovat, dokud jeden z nás nezemře. Dricusi, můžeme se dohodnout, že to bude na život a na smrt?" podal svému soupeři ruku a ten dohodu přijal. "Za to ho sakra respektujte!" zvolal nadšený Sean. 

Přestože se spekuluje o tom, že by se vítěz mohl příště utkat s Adesanyou, který sám předpověděl, že vyhraje Du Plessis, ani jeden z bojovníků o to zatím nestojí. “Ten chlap je teď irelevantní, jel na dovolenou, tak ho tam nechte,” reagoval na toto téma Jihoafričan. To Strickland měl pro bývalého šampiona ostřejší vzkaz. “Poslouchej Izzy, ty trapáku. Kdybych chtěl, tak jsem tě v našem zápase kdykoliv mohl vzít na zem a zmlátit tě tam jako psa, ale raději jsem si to s tebou rozdal v postoji. A cos celý zápas dělal? Utíkal jsi jako d*vka, tak drž hubu.”

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články