Válečná sekera mezi šéfem UFC a Conorem McGregorem je zakopána: "Pokud jde o byznys, vždy se nějak domluvíme"

Válečná sekera mezi šéfem UFC a Conorem McGregorem je zakopána: "Pokud jde o byznys, vždy se nějak domluvíme" zdroj: Profimedia

Málokdo miluje peníze tak jako dvojice Dana White a Conor McGregor. Největší tváře UFC zažehnaly veškeré spory a v roce 2021 společně plánují několik zápasů, včetně titulového souboje v lehké váze.

První číslovaný turnaj letošního roku nabídne opravdu pestré zápasnické menu v čele s největší hvězdou bojových sportů, irským bouřlivákem Conorem McGregorem. Bývalý dvojnásobný šampion vyzve k odvetě Dustina Poiriera a sebevědomě prohlašuje, že zápas ukončí za pouhou minutu. McGregor má za sebou roční pauzu, způsobenou nejen pandemií koronaviru, ale i problémy s prezidentem UFC Danou Whitem. 

Rodák z Dublinu se k MMA vrátil v minulém roce a téměř dokonalým výkonem přejel legendárního kovboje Donalda Cerroneho. Stal se prvním bojovníkem, který si připsal knockout v pérové, lehké i welterové váze. Zdálo se, že rok 2020 ovládne bývalý šampion, ale všechny plány zhatila pandemie nového typu koronaviru. Vlivem špatné komunikace a Conorova temperamentu se s UFC nedohodl na žádném zápase a v létě oznámil svůj odchod do důchodu. To mu ale vydrželo jen pár měsíců a za pár dnů jej znovu uvidíme v oktagonu.

Prezident UFC Dana White vždy s Conorem udržoval nadstandartní vztahy, které ale nedávno utrpěly velkou trhlinu. Před podpisem smlouvy na souboj s Poirierem, McGregor několikrát vyjádřil frustraci z toho, že nebyl v roce 2020 zařazen na žádný turnaj a bojově stagnuje. Vše vyvrcholilo excesem, kdy Conor na twitteru zveřejnil textové zprávy, které si posílali s Danou Whitem a ve kterých se zmínil, že by rád bojoval s Diegem Sanchezem. Jenže Diegovy nejlepší léta jsou dávno pryč a je naprosto jasné, že Conor by jej v souboji přizabil. Stejně tak to viděl i Dana White, který tento nesmyslný zápas smetl ze stolu.

White se nedržel zpět a Conorův krok označil za “jednu z nejšpinavějších věcí, jakou můžete udělat.” Vše se nakonec podařilo urovnat a nyní má McGregor znovu plnou podporu jednoho z nejvlivnějších mužů světového sportu. 

Conor McGregor zdroj: Profimedia

“Nějaký čas jsme spolu opravdu nevycházeli moc dobře. Byl jsem velmi naštvaný. Nešlo o to, že zveřejnil soukromou konverzaci, ale bavili jsme se o Diegovi Sanchezovi, kterého mám opravdu rád a chovám k němu velký respekt. Na tom klukovi mi záleží, takže jsem byl vážně rozrušený,” prozradil úvodem prezident UFC.

“Mluvil jsem o tom s Diegem mezi čtyřma očima. Conor mě naštval, protože Diego je dobrý člověk a tohle si nezasloužil. Byl jsem vážně naštvaný, ale s Conorem jsme si popovídali, vše vyřešili a nyní máme opět skvělý vztah.” 

Conor tak sice znovu překročil meze, když zveřejnil soukromé rozhovory, ale zároveň na sebe strhl pozornost, kterou UFC potřebuje, protože přináší velké peníze. 

“Pokud jde o podnikání, vždy se nějak dohodneme. Tito Ortiz tu bojoval spousty let a náš vztah byl hrozný, nesnášeli jsme se. Ale dokud se daří podnikání, jsem s každým za dobře. Co se týče Conora, tak jsme úplně v pohodě, jak v obchodním, tak i v soukromém měřítku.” 

McGregor se poctivě připravuje na svůj třináctý souboj v UFC a vypadá v životní formě. Pokud vše půjde podle plánu, potvrdí svá slova a porazí Dustina Poiriera, dá se očekávat, že irský válečník dostane další titulovou šanci. Lehká divize patří do výkladní skříně UFC a Dana White z ní zkusí vytěžit maximum.

“Lehká divize je obrovsky našlapaná. V Abu Dhabí se setkám s Khabibem, abych zjistil, zda je opravdu v důchodu nebo zkusí zaokrouhlit svou bilanci na 30-0. V dokonalém světě bych chtěl Conora vidět bojovat dvakrát až třikrát a z toho jednou o titul. To by bylo naprosto skvělé,” zakončil úspěšný promotér. 

Conor v přípravě nic nepodcenil a vypadá, že je v nejlepší formě své kariéry.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články