Veni, vidi, vici. Amanda Nunes dosáhla v MMA všeho, co se jen dalo a začíná mluvit o zápasnickém důchodu

Veni, vidi, vici. Amanda Nunes dosáhla v MMA všeho, co se jen dalo a začíná mluvit o zápasnickém důchodu zdroj: Profimedia

Nejlepší MMA zápasnice všech dob nedávno obhájila svůj titul v pérové váze a pomalu přemýšlí o pověšení rukavic na hřebík.

 

Amanda Nunes minulý týden v souboji o titul pérové váhy porazila kanadskou bojovnici Felicii Spencer, které v pětikolové bitvě v podstatě nedala šanci a s přehledem ji přejela. Jediné, co Felicii drželo od ukončení byla její neuvěřitelná houževnatost.

Amanda Nunes se tak stala teprve druhou šampionkou, která drží dva tituly ve dvou různých váhových kategoriích (bantamová a pérová) a oba tituly dokázala obhájit. Předtím se tento kousek povedl jen Henry Cejudovi. Jenže Amanda Nunes šla ještě dál. Bojovala s těmi nejlepšími bojovnicemi, které v UFC byly. Ronda Rouse, Holly Holm, Miesha Tate, Germaine de Randamie, Valentina Shevchenko, Chris Cyborg, Felicia Spencer – všechny dokázala s přehledem porazit, snad s výjimkou skvělé Valentiny Shevchenko, která jí dokázala docela dobře zatopit.

Amanda Nunes - Holy Holm zdroj: Profimedia

Amanda tak doslova vyčistila obě dvě váhové divize a v současné době byste pro ni jen těžko hledali soupeřku, která by měla alespoň papírovou šanci ji porazit.

Po jejím posledním zápase Amanda, která nedávno oslavila 32. narozeniny, oznámila, že si teď dá od zápasení pauzu.

Spolu se svoji přítelkyní Ninou Ansaroff, která taky zápasí v UFC, se stanou za pár měsíců rodiči a Amanda se na tyto rodičovské povinnosti nemůže dočkat:

„Určitě si dám pauzu. Musím se podívat, co mám s nohou. Vždycky si v zápase zraním nohu, nevím proč. A moje dítě se narodí za 3 měsíce, bude tady s náma. Musím udělat spoustu věcí, její pokojíček… a opravdu teď potřebuju pauzu. Myslím, že určitě pro zbytek roku.“

Po pár dnech ale začala naznačovat, že by se mohla také odebrat do zápasnického důchodu:

„Hm, nevím, dosáhla jsem všeho, co jsem chtěla. Je mi dobře, můžu takhle pokračovat ve svém životě. Možná udělám nový krok ve svém životě, možná objevím nový talent, pomůžu nějakým děvčatům, možná se stanu trenérkou.“

„Teď jsem v bodě, kdy můžu odejít do důchodu, ale taky můžu zápasit. Je mi fajn. Není nic, co bych teď v divizi mohla udělat. Síň slávy určitě přijde. Můj život jde dopředu a jestli toho nechám, UFC mi dá jakoukoliv podporu, kterou potřebuju.“

nunes cyborg zdroj: Profimedia

Jak se double-šampionka rozhodne teď zřejmě neví ani ona samotná. Jisté je, že už teď se stala legendou a není nic, co by ještě musela v MMA dokazovat.

Pro UFC je to ale dost zvláštní období. Nejdříve na vrcholu odešel Henry Cejudo, Jon Jones a Jorge Masvidal „vyhrožují“ odchodem, protože se s UFC přou o lepší peníze a do toho o odchodu uvažuje i Amanda Nunes. Její důvody ale pravděpodobně nebudou, na rozdíl od ostatních, finančního rázu.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články