Veterán Barboza debut v "pérovce" nezvládl, v parádním duelu ho přetlačil Ige

Veterán Barboza debut v "pérovce" nezvládl, v parádním duelu ho přetlačil Ige zdroj: Profimedia

Dan Ige vlétl bez sebemenšího respektu do Edsona Barbozy a dokráčel si pro těsné vítězství na body.

Pérová váha. Veterán Edson Barboza  z posledních pěti zápasů v lehké váze hned čtyři prohrál a proto se rozhodl pro velkou změnu - po 11 letech v UFC poprvé změnil divizi a sestoupil o váhu níže, takže dnes se jednalo o jeho premiéru v „pérovce“.

Dan Ige se do UFC probojoval přes Dana’s White Contender Series. První zápas v organizaci sice prohrál, ale od té doby si na něm všichni další soupeři vylámali zuby a on tak do dnešního večera vstupoval s velice slušnou šňůrou pěti vítězství v řadě.

A jejich duel začal hodně zostra. Barboza okamžitě poslal slušné kolínko, ubránil se několika kombinacím a tvrdou pravou donutil Igeho jít na zemi. Ihned na něj vrhnul a dostal se do plného gardu, ze kterého rozdával neskutečně tvrdé bomby, ale s Igem to výrazně neotřáslo. Naopak se dokázal vrátit zpátky na nohy a nešetřil na agresivitě, což prokázal trefeným naskočeným kolenem na hlavu a několika dalšími údery. Velice zajímavá pětiminutovka ve které se přelévaly útoky ze strany na stranu.

Ige vlétl i do druhého kola a bez respektu opět rozdal několik hodně slušných kombinací. Barboza začal ve tváři lehce krvácet a byl znatelně zaskočený z ofenzivy svého soupeře. Pokusil se sice o několik kopů, ale Ige se stále neohroženě vydával dopředu a posílal jednu bombu na hlavu za druhou. Zastavil ho až nepovedený pokus o takedown, který si Barboza skvěle pohlídal a na minutu dokázal oponentovo útočení zastavit. Před odchodem do rohů Barboza ubránil navíc i druhý strh a na zemi ještě stačil Igemu napálit pár ran.

Třetí kolo začalo nejopatrněji, ale tento stav trval pouhých třicet vteřin. Hned potom oba dva bijci opět otevřeli své kryty a vyslali si rukavicemi několik tvrdých pozdravů. Barboza měl sice navrch, ale skoro každý jeho útok se setkal s tvrdým kontrem. Ke konci zápasu se Igemu konečně také povedl takedown, ale na zemi už se k ničemu velkému nedostal, protože už viditelně docházel dech a Barboza se skvěle bránil a tak se duel dočkal závěrečného gongu. Parádní zápas ve kterém to bodoví rozhodčí měli velice těžké, ale nakonec těsné vítězství přiřkli Danovi Igemu.

Vítěz: Dan Ige - na body (28-29, 29-28, 29 -28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články