Veterán UFC Edson Barboza zkusí své smrtící kopy v nižší váhové kategorii

Veterán UFC Edson Barboza zkusí své smrtící kopy v nižší váhové kategorii zdroj: Profimedia

Barboza se se svým týmem snaží výsledkové krizi zabránit přestupem do pérové divize. 

Jeden z aktivních veteránu UFC Edson Barboza načne v UFC už desátý rok a k tomuto jubileu si přichystal celkem výraznou změnu. Třiatřicetiletý brazilský bojovník mění divizi a z lehké by měl postoupit o stupínek níž, to znamená do pérové. S touto informací přišel server MMA Fighting, který získal potvrzení změny váhové kategorie přímo od Barbozova dlouholetého manažera Alexe Davise.

Přesunem chtějí získat především lepší výsledky (Barboza z posledních pěti zápasů hned čtyři prohrál) a také se tolik nebudou muset soustředit na udržení váhy. Vše mají posvěcené také od lékařů, kteří v tom nevidí problém. Podle Davise je tato záležitost více než jistá, ale zároveň také sdělil, že stále nemají domluvený žádný duel.

Barboza už má v UFC odbojováno dvaadvacet zápasů. Je známý především svými extrémními kopy, kterými velice rád své soupeře vypíná. Byl také prvním v historii nejslavnější americké organizace, kdo svého oponenta knokautoval wheel kickem. Slavný moderátor Joe Rogan ho dokonce označil za „pravděpodobně nejlepšího kickera v MMA.“

Jak jsme ale avizovali výše, posledních pár fightů už se tolik Barbozovi nevyvedlo a postupně ho porazili Khabib Nurmagomedov, Kevin Lee, Justin Gaethje a Paul Felder. Dost možná ho ke změně váhy nalomila právě poslední prohra, kdy rozhodčí poněkud kontroverzně věnovali těsné vítězství na body právě Felderovi. Barboza se na místě odvolal, a i přesto, že za ním stála většina velkých medií, která ho označovala za vítěze, UFC stížnost smetla ze stolu.

Ačkoliv teď tedy Barboza nemá nic domluveného,bylo přislíbeno, že by se tak mělo stát v první čtvrtině letošního roku. Zatím se můžete alespoň pod článkem podívat na jeho pět nejlepších ukončení, které vybrala sama UFC.

Zdroje:  MMA Fighting , UFC Youtube , tisková zpráva

Nejnovější články